Babeczki z tuńczykiem i kiełkami...Kruche, złociste babeczki.Wypełnione nadzieniem z tuńczyka.Udekorowane kiełkami brokułu.Pyszna ozdoba stołu!Polecam!Składniki:Ciasto:130 g mąki;60 g zimnego masła;1 surowe żółtko jaja;1 łyżka zimnego mleka;Szczypta soli.Nadzienie:Puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju (waga netto, po odsączeniu 130 g);1/2 puszki kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 140 g);2 średnie, kiszone ogórki;1/2 średniej, czerwonej papryki;1 łyżka majonezu;1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...