Makaron z ricottą, cytryną i bazylią

Makaron z ricottą, cytryną i bazylią

Makaron z ricottą, cytryną i bazylią

Składniki: 250 g makaronu kokardki; 250 g sera ricotta; 1 łyżeczka skórki startej z cytryny; 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny; 1/4 szklanki drobno posiekanych listków świeżej bazylii; 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu; 3/4 łyżeczki soli; 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Pozostawić 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Listki bazylii umyć, o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.