Ogórki kiszone na zimę, małosolne na już. Domowe przetwory.

Ogórki kiszone na zimę, małosolne na już. Domowe przetwory.

Ogórki kiszone na zimę, małosolne na już. Domowe przetwory.

Ogórki wg tego przepisu ( rodzinnego zresztą ) kisze od lat. I powiem nieskromnie są bardzo smaczne, jędrne i co najważniejsze zawsze się udają :) Ja kiszę ogórki własne, zebrane w ogródku. Jeśli nie posiadamy takowych, ważne jest aby kupić je od sprawdzonego sprzedawcy, najlepiej na małym ryneczku, nie w hipermarkecie. Przenawożone ogórki, chociaż wyglądają ładnie, mogą po prostu spleśnieć, a nie ukisić się. Do kiszenia wybieramy ogórki podłużne, nie pękate, mniejszej i średniej wielkości. Na małosolne mogą b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.