BAZYLIOWY CHLEBEK ODRYWANY

BAZYLIOWY CHLEBEK ODRYWANY

BAZYLIOWY CHLEBEK ODRYWANY

Przepis na : śniadanie

Bazyliowy chlebek odrywany to wytrawna drożdżówka z domowym pesto bazyliowym. Nie tylko świetnie smakuje, ale również super się prezentuje. Mięciutki i pachnący chlebek, którego nie trzeba kroić - odrywa się bez problemu, a znika w tempie ekspresowym 😉 Może jego wykonanie jest trochę czasochłonne, ale za to bardzo proste, a smak i zapach rekompensują poświęcony czas.  Idealny na śniadanie, jako dodatek do zup czy sałatek lub jako przekąska. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 20 g świeżych dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, śniadania, drozdzowka, przekąska, pasta, drożdżówki , pasty, zupa, sałatka, sałatki, ciasto drożdżowe, drożdżowe, przekąski, pieczywo, ciasto z orzechami, proste ciasto, salatka z jajkiem, przekąski na ciepło, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.