Czy fasola mung jest lekkostrawna? Czy fasola mung jest lekkostrawna? Wielu ludzi zastanawia się, czy fasola mung jest lekkostrawna. W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu popularnemu składnikowi kuchni azjatyckiej i dowiemy się, czy jest on łatwostrawny dla naszego organizmu. Co to jest fasola mung? Fasola mung, znana również jako fasola zielona, jest rośliną strączkową pochodzącą z Azji. Jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej, chińskiej i koreańskiej. Fasola mung jest bogata w białko, błonnik, witamin... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.