Bazylia. Zaskakujące zastosowania w kuchni

Bazylia. Zaskakujące zastosowania w kuchni

Bazylia. Zaskakujące zastosowania w kuchni

Bazylia, królowa zielników, jest nieodłącznym składnikiem kuchni na całym świecie. Swoje korzenie ma w starożytnych Indiach, ale dzięki swojemu zróżnicowanemu smakowi i aromatowi, szybko podbiła serca kucharzy i smakoszy. Kiedy myślimy o bazylii, nasze umysły niemal natychmiast przenoszą się do słonecznej Italii, gdzie zielone liście tej rośliny są kluczowym składnikiem znakomitego sosu pesto. Ale czy […] czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.