Papryka Marynowana na Zimę

Papryka Marynowana na Zimę

Papryka Marynowana na Zimę

Witam serdecznie Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Jest prosta w w przygotowaniu i bardzo smaczna, idealnie nadaje się do podania do obiadu lu jako dodatek do przygotowania sałatki. Będziemy potrzebować: na podane proporcje będziemy potrzebować słoików o pojemności około 4 litrów (w zależności jak ściśle ułożymy paprykę) 2,5 kg papryki na zalewę: 1,5 litra wody 300 ml octu 10% 300 g cukru 2 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku przyprawy na jeden słoik litrowy: 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.