Sałatka brokułowa z jajkiem to fajna propozycja na smaczną i kolorową przekąskę. Składa się z prostych składników, które fajnie się ze sobą komponują. Taka sałatka z
Alle Dobre!Wielkanoc to czas, kiedy na stole królują dania wiosenne i lekkie sałatki. Jednym z takich pomysłów jest sałatka na Wielkanoc z jajkami, parmezanem i chrzanem. Ta
Via GustoSkładniki: • 1 kg młodych ziemniaków • 2 duże zielone ogórki • pęczek szczypiorku • pęczek koperku Sos: • 1/2 szklanki białego octu winnego • 1/2
To co kochamŚwięta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj jajka w sosie
To co kochamMacie już dość świątecznych jajek, pasztetów, pieczeni, babek, mazurków? Ja mam dość i postanowiłam zrobić detoks warzywny. Na pierwszy rzut poszła aromatyczna marchewka. Składniki: ? 1 kg
To co kochamBardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z kalarepki. Dodatek jabłka nadaje jej słodkości, a majonez wyostrza smak. Jedna z moich ulubionych! Składniki: ? 2 średnie kalarepki ? 1 duże
To co kochamDostałam niedawno sporą ilość ogórków gruntowych, a mizeria się już przejadła. Po sukcesie surówki z ogórków na słodko po węgiersku, zrobiłam ogórki z rodzynkami z dodatkiem
To co kochamMłode marchewki na słodko w glazurze z miodu i soku pomarańczowego. Słodkie i kwaśne równocześnie. Zachwycają i zaskakują smakiem. Idealny dodatek do mięsnego obiadu lub
To co kochamSmak surowego selera jest bardzo intensywny i nie każdy za nim przepada. Jednak połącznie selera z orzechami, jabłkiem i rodzynkami zmienia zupełnie jego charakter. Trudno nawet
To co kochamUlubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca
To co kochamTe buraczki z miodem są wspaniałym dodatkiem do mięsnego obiadu. Lekko słodkie, lekko kwaśne, lekko cynamonowe. Po prostu idealne, chociaż nie wygladają, bo trudno aby gotowane
To co kochamTa zaskakująca surówka to duża niespodzianka kulinarna – niespotykany kolor i wyjątkowy smak. Udane połączenie marchewki, buraka i orzechów włoskich to pomysł Ewy Wachowicz. Zdecydowanie polecam
To co kochamTrochę poeksperymentowałm z ogórkami i wyszła mi bardzo smaczna surówka. Musztarda i czosnek nadały jej ostrości, a koperek świeżości. Gorczyca z musztardy miękko chrupie eksplodując smakiem
To co kochamI znowu dynia! Ale co mam poradzić, skoro znowu dostałam 2 duże dynie i muszę je jakoś przetworzyć. Smak tej surówki jest wyjątkowy, trochę egzotyczny dzięki
To co kocham