Składniki: filety z dorsza 1 kg, słonina 15 dag, bułka tarta 6 łyżek, mąka ziemniaczana 2 łyżki, jajka 1 sztuka "L", mleko 1/4 szklanki, natka pietruszki 1/2 pęczka, cebula 1 sztuka średnia, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy do opryskania Filety oczyścić z ewentualnych ości, pokroić na kawałki i włożyć do rozdrabniacza, dodać cebulę w kawałkach, wbić jajko, wlać mleko, zamknąć rozdrabniacz i wszystko zmiksować do połączenia składników, wyłożyć do miski. Wsypać do masy rybnej mąkę, ta... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...