Stary przepis na zasmażane buraczki z cebulką Wyborny, stary przepis na zasmażane buraczki po kapitańsku z cebulką i skwarkami. Buraczki inaczej do obiadu czy na Wielkanoc
Dieta moja pasjaSurówka z selera Kotlecik z ziemniaczkami na obiad lub kolację to bardzo fajna sprawa. Żeby taki posiłek był pełnowartościowy, trzeba zadbać również o jakąś porcję warzyw
BlendmanCzerwona kapusta z rodzynkami Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera , jak i surówka z marchewki były na zimno i
BlendmanSurówka z marchewki Jak już wspomniałem przy okazji poprzedniego przepisu, nie ma dla mnie kompletnego obiadu, w którym jest ziemniak i kotlecik bez dobrej surówki. Dzisiejsza
BlendmanDan Dan Mian Historia i Pochodzenie – Przepis na Wersję na Ciepło i na Zimno Dan Dan Mian, czyli makaron Dan Dan, to klasyczne danie kuchni
RafalCookPomidory z fetą na młodych listkach Pomidory z fetą na młodych listkach to świetny pomysł na jedno z imprezowych dań. U mnie zawsze znikają w mgnieniu
Słodkie okruszkiA gdyby tak zamiast skrzydełek z kurczaka na przekąskę podczas przyjęcia podać … „skrzydełka” buffalo z kalafiora z pysznym dipem jogurtowym? Są chrupiące z
FlymetothespoonDziś proponuję Wam przepis na kolorową terrinę z kalafiora, marchewki i szpinaku, która może być również dodatkiem do mięsa lub ryby, albo stanowić
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaProsta surówka z sałaty lodowej z cebulą, marchewką i ogórkiem konserwowym z sosem majonezowo-musztardowym i posiekanymi ziołami. Smaczna i prosta. 1 mała główka sałaty lodowej
Smaki Na TalerzuJesień nie rozpieszcza. Zaglądam do spiżarni i próbuję osłodzić ten ponury listopad. A że oprócz ciasteczek też coś trzeba jeść, tym razem do fartuszka wpadła polska
Na moim stole5/5 - (2 votes) Surówka Marsjańska z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty to niemal obowiązkowa pozycja w naszym domu . Przynajmniej raz w miesiącu musi gościć na
Ogrodnik w podróżyEfektowny sposób na podanie sałatki – w formie wieńca ułożonego na talerzu. Proste, śwież
BullioTa przystawka to świetny pomysł na sylwestrowy stół, pasta z szyjek rakowych z dodatkiem selera naciowego, serka śmietankowego i papryczki chili jest naprawdę rewelacyjna w
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTa crème brûlée w wersji wytrawnej, z udziałem papryki, kopru włoskiego i pomidora może stanowić efektowną i smaczną przystawkę lub dodatek warzywny do dania głównego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska