No i co tu napisać jak pysznych surówek na blogu mnóstwo a tu jeszcze jedna, równie pyszna i równie zdrowa. Co o niej powiem? jest kolorowa
Moje Małe CzarowanieMłoda kapusta na słodko-kwaśno Aromatyczny i przepyszny dodatek do obiadu. Pasuje do wielu dań, świetnie sprawdzi się zarówno z mięskiem, jak i rybką. Idealnie współgra
Blog z ApetytemSurówka z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki i pora to idealny dodatek do obiadu lub na grilla. Surówka jest chrupiąca, smaczna, aromatyczna i co najważniejsze bardzo łatwa
Alle Dobre!Świetna warzywna przekąska. A nawet może stanowić samodzielny pełnowartościowy obiad. Dobre na ciepło i na zimno. Wiem, bo tak właśnie zjedliśmy: najpierw na ciepło, od razu
Marder&Marder ManufactureSurówka z kapusty po chińsku czyli biała kapusta z marchewką, zieloną cebulką i dressingiem na bazie sosu sojowego, octu ryżowego oraz imbiru. Chrupkości surówce dodają pistacje
MeCooksSkorzystam z ładnej pogody i grillowałam warzywne szaszłyki z halloumi. Szaszlyki można zrobić nie tylko z mięsa. Halloumi świetnie się do nich nadaje. Bardzo lubię cukinię
codojedzeniaZaczął się sezon na szparagi, więc dzisiaj polecam makaron ze szparagami i wędzonym łososiem. Ten obiad był dzisiaj naprawdę przepyszny. Zrobiłam domowe tagliatelle z mąki durum
codojedzeniaPrzepyszna surówka obiadowa. Jedna z moich ulubionych. Z marchewką, jabłkiem, czerwoną cebulką i kiszonym ogórkiem. Czasem dodaję do niej posiekany koperek, czasem prażony słonecznik. W obu
Smaki Na TalerzuZdrowa, pyszna, chrupiąca surówka w miseczce dla małych i dużych dla młodszych i starszych, Surówka to parę minut spędzonych w kuchni aby potem zajadać ze smakiem
Moje Małe CzarowanieZielona szakszuka to kwintesencja wiosny i lata – na każdym stole będzie prezentowała się bajecznie, rześko i kolorowo. A na dodatek jest przepyszna! Możecie tutaj dodać
Flymetothespoon« Les œufs mimosa » czyli dosłownie « jajka mimoza » to francuski sposób przygotowania gotowanych jajek z dodatkiem majonezu,, mogą im towarzyszyć różne farsze
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJa zaliczam się do fanów wszelkich surówek. Bez nich nie ma dobrego obiadu! Są dla mnie ważniejsze od całej reszty na talerzu 😊 Dziś proponuje z cudownej
Kulinarne przemysleniaBardzo aromatyczne i pyszne danie dziś przedstawiam. Kurczak szybko jest miękki i soczysty i od razu zajadaliśmy ze smakiem. Zamarynujcie kurczaka dzień wcześniej a będzie jeszcze
Moje Małe CzarowaniePo polsku można by ją ewentualnie nazwać tartą, ale zasadnicza różnica pomiędzy tartą i quiche (czytaj „kisz”) jest taka, że quiche zawsze zawiera masę jajeczno
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaRate this post Surówka z lutenicą zamiast majonezu, zdrowo i pysznie Surówki zazwyczaj robimy z majonezem, śmietaną, sosami w typie vinegret … Ta surówka jest zupełnie
Ogrodnik w podróży