Przepis na : obiad
Chłodnik z botwinki Lekki chłodnik z młodych buraczków z dodatkiem ogórków gruntowych, to zupa podawana na zimno, najczęściej poniżej temperatury pokojowej. Idealna na sezon wiosenno-letni. Moc koloru, witamin i zdrowia w każdej miseczce. Wspaniale smakuje i pięknie wygląda! Składniki: 1 pęczek młodych buraków z liśćmi 300ml wody 3-4 ogórki gruntowe pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku 300ml kefiru 200g śmietany 18% (kwaśnej z kubka) 100g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 ły... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...