Coleslaw z granatem i jabłkiem to pyszny dodatek do obiadu. Wielka garść witamin w jednej misce smakuje wyśmienicie! Artykuł Coleslaw z białej kapusty z granatem pochodzi
Pieprzyć z FantazjąBardzo prosty, kolorowy sos do jajek. Pasuje zarówno na śniadanie, kolację jak i na imprezowy stół. Można go podać również do wędlin i pieczonych mies podawanych
Kulinarne przemysleniaKapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na
Kulinarne przemysleniaColeslaw to zapewne dobrze znana większości z nas surówka z kapusty . Przygotować można ją tylko i wyłącznie z białej kapusty lub połączyć kapustę białą z kapustą
MeCooksWitajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się
Smakowite DaniaWegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTa surówka zawiera wszystko co lubię 😎 A mianowicie: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego mała puszka groszku konserwowego (200 g) biała część pora (1
Walijskie PichcenieZnacie labneh? To niesamowicie kremowy serek, który przygotujecie z łatwością w domu – wystarczy jogurt grecki, gaza i chwila cierpliwości. Stanowi świetną bazę do różnych warzyw
FlymetothespoonMarchewka gotowana. Marchewka duszona do obiadu. – Czy jest ktoś kto nie lubi marchewki na ciepło? U nas w rodzinie wręcz ją uwielbiamy :) Polecam również przepis
Kulinarne PrzebojeSurówka z czerwonej kapusty z suszonymi figami i granatem to propozycja na bezmięsny dodatek do mięs . Dzięki wykorzystaniu słodkich fig ta wegańska surówka nabiera lekko-słodkiego
MeCooksGözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do
FlymetothespoonCo powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNazwa ,,śledzie pocztowe" pochodzi od śledzi rozwożonych w beczkach po całej Europie. Poławiano je wiosną, patroszono i konserwowano w solance. Następnie pakowano do beczek i były
Codziennik KuchennyKapusta z grochem to danie, którego zapewne u wielu z nas nie zabraknie na wigilijnym stole. Danie to cechuje się niezwykłą prostotą, jest mało skomplikowane i
MeCooksDlaczego prosta, bo nie ma dużo składników do krojenia 😊 W smaku jest łagodna, lekko kwaskowa za sprawą selera, który przełamuje słodkość pozostałych składników. Polecam 😊
Kulinarne przemyslenia