Nastał sezon na szparagi, proponuję Wam zatem przepis na tartę ze szparagami, cebulką, żółtym serem i parmezanem, na spodzie z ciasta francuskiego. Przygotowanie : 20 min. Gotowanie : 35 min. Porcja dla 4 osób : ● około 12 zielonych szparagów ● 3 małe cebulki dymki ● 1 opakowanie ciasta francuskiego ● 2 jajka ● 25 cl śmietany kremówki ● 50 g startego parmezanu ● 50 g tartego sera typu Gruyère ● 1 łyżka musztardy Dijon ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● 2 szczypty pieprzu Cayenne (opcjonalnie) &... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...