Focaccia Czosnkowa z Patelni

Focaccia Czosnkowa z Patelni

Focaccia Czosnkowa z Patelni

Witam serdecznie Propozycja na focaccie czosnkową z patelni, jest to dobra alternatywa dla osób które nie posiadają piekarnika a chciały by upiec „usmażyć” focaccie. Focaccia to rodzaj pieczywa pieczonego we Włoszech, można je podawać jako przekąskę, do sałatek lub zup jednym słowem idealnie zastępuje tradycyjne pieczywo. Do przygotowania focacci czosnkowej będziemy potrzebować: Użyłam patelni o średnicy 28 cm 500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 250 ml letniej wody 2 łyżeczki drożdży suchych (instant) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Piecze Chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.