Bułki dzielone - Bułki nocne (ciasto wyrasta w lodówce)

Bułki dzielone - Bułki nocne (ciasto wyrasta w lodówce)

Bułki dzielone - Bułki nocne (ciasto wyrasta w lodówce)

Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na puszyste bułki dzielone, które możemy przygotować w tradycyjny sposób lub jako bułki nocne z wyrastaniem ciasta w lodówce. W jednym jak i w drugim przypadku bułki są pyszne i puszyste, także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania bułek będziemy potrzebowali:  Z podanej porcji wyjdzie 6 dużych bułek 500 g mąki pszennej (typ 450,500 lub 550) 25 g drożdży świeżych (można użyć instant) 150 ml letniego mleka 150 ml letniej wody 1 łyżeczka c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Piecze Chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.