Właśnie zaczął się mój ulubiony czas w roku, czas przetworów. Staram się zamykać w słoikach wszystko co tylko można. Uwielbiam potem oglądać te wszystkie kolorowe pyszności zamknięte w słoikach, a jeszcze bardziej lubię je jeść. Przetwory to taki mały kawałek lata ukryty w słoikach w mojej spiżarni. Dziś zapraszam na pyszne słodko-kwaśne, kolorowe pomidorki koktajlowe. Niezastąpiony dodatek do obiadu, świetny składnik lekkich sałatek letnich oraz super dodatek do mięs z grilla. Na 3 słoiki o pojemności 500 m... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...