Kiszony kalafior

Kiszony kalafior

Kiszony kalafior

 Nie od dziś wiadomo, że kiszonki to kedna z najzdrowszych form podania warzyw. Dziś proponuję kiszony kalafior. Chrupiące, lekko kwaśne różyczki są doskonałym dodatkiem do sałatek, idealnie nadaje się również na przekąskę. Dodatkowo przepis jest tak łatwy, że wykonałam go wraz z moją grupą przedszkolaków w ramach zajęć kulinarnych:) Składniki na 3 słoiki o pojemności 500 ml: 1 duży kalafior 2 marchewki (u mnie kilka malutkich młodych marchewek) 3 baldachimy kopru 3 ząbki czosnku 2 łyżki soli kamienne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.