Pomysł na jesienną sałatkę - rukola, plasterki pieczonego buraka, ser pleśniowy i orzechy polane sosem musztardowo-miodowym. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Słodki burak idealnie pasuje do wyrazistego sera. Polecam wypróbować poniższy przepis. Składniki na 2 porcje: 2 garście rukoli 1 duży, upieczony burak (jak upiec buraki - przepis TUTAJ ) 1 garść mieszanki orzechów (np. włoskie, brazylijskie) 80 g sera pleśniowego, np. memel blue sos musztardowo-miodowy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oli... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)