Wstyd się przyznać ,ale pierwszy raz robiłam płaty śledziowe w zalewie octowej, bo zawsze takie kupowałam.Mój mąż lubi płaty solone,a reszta domowników marynowane w zalewie octowej.Tym razem kupiłam same płaty solone i sama zrobiłam je w zalewie octowej.Efekt wyszedł super i już nigdy więcej nie kupię płatów marynowanych , tylko solone i będę robić sama.Takie płaty z zalewy można nawet wykorzystać do sałatek z majonezem itd. ok. 500 g filetów śledziowych solonych 2 szkl. wody (400 ml) 1/2 szkl. octu spir... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...