Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami

Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami

Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami

Lubię tradycyjne polskie dania. Kuchnię góralską także. Składniki na kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami (5 porcji): pierś z kurczaka około 500 g mąka jajko (jedno lub dwa) bułka tarta sól oscypek (po 3 plasterki na filet) pieczarki 500 g Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karola gotuje

Autor

Karolina Huber GrocheckaKarolina Huber Grochecka

Jestem pasjonatką gotowania i zapraszam wszystkich zakręconych tą tematyką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, kurczak, frytki, kotlety, kotlet, jajko, piersi, buraczki, ser, pierś, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zapiekany kurczak, kapusta kiszona, kapustą, mięso, sałatka, sałatki, kurczak z pieczarkami, kurczak z serem, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem, salatka z serem, gotowany kurczak, dania z piersi kurczaka, salatka z jajkiem, buraczki tarte

Inne przepisy z Karola gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.