Ryżowa sałatka z chrupiącymi warzywami

Ryżowa sałatka z chrupiącymi warzywami

Ryżowa sałatka z chrupiącymi warzywami

Smaczna, aromatyczna, wiosenna sałatka na bazie ryżu, słodkiej kukurydzy, wyrazistego, lekko ostrego pora, jajka na twardo oraz świeżej chrupiącej rzodkiewki i miniaturowych kolb kukurydzy idealnie sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na drugie śniadanie w pracy. Składniki: 150g ryżu 10 rzodkiewek 1 słoik mini kolb kukurydzy 1 puszka konserwowej kukurydzy 6 jajek 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu 1 pęczek szczypiorku 15cm pora sól pieprz Wykonanie: 1.  Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, śniadania, majonez, impreza, sałatki, sałatka, sałatka z ryżem, sałatka z ryżem i kukurydzą, lekkie sałatki, salatka z jajkiem, sałatka do pracy, sałatka z majonezem, sałatki do pracy

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.