CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI

CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI

CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI

Jeśli lubicie pieczywo czosnkowe, będzie to idealna przekąska. Pyszne, małe i domowe bułeczki. Sprawdzą się jako dodatek do sałatki, ale także i do zupy. Bardzo dobrze smakują gdy są jeszcze ciepłe, a i na drugi dzień nie są wcale gorsze. Polecam do przetestowania, a jednocześnie myślę nad ich bogatszą wersją. SKŁADNIKI: 4 ząbki czosnku 125 g masła 1 żółtko 1 1/2 łyżeczki soli (płaskiej) 20 g świeżych drożdży 160 g mleka 1/2 łyżeczki cukru 380 g mąki pszennej, lub pół na pół pszennej i razowej 80 g oleju. A... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.