Młoda kapusta po węgiersku

Młoda kapusta po węgiersku

Młoda kapusta po węgiersku

Przepis na : obiad

Młoda kapusta po węgiersku Szybkie i bardzo smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem.     Składniki: 1 główka młodej kapust 1 wędzona kiełbasa 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 łyżka masła 1/3 szklanki bulionu 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej) 2 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angiels... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.