Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej kapusty - kuchnia podkarpacka Surówka z czerwonej kapusty to smaczny, zdrowy i szybki dodatek do obiadu. Niegdyś czerwona kapusta podawana była na dworskich stołach dla odróżnienia od plebejskiej białej kapusty. Dzisiaj ceniona jest przede wszystkim za swój smak i właściwości, jest ona bowiem bogata w witaminy, minerały, błonnik i jest źródłem przeciwutleniaczy. Ten podkarpacki przepis na surówkę pochodzi z Ziemi Brzozowskiej (Stowarzyszenie LGD Ziemia Brzozowska, publikacja „Smaki Ziemi Brzoz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.