Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla. Polecam! Składniki: 3 kg papryki (u mnie żółta i czerwona); 1 kg cebuli. Zalewa: 1 litr dobrej jakości ketchupu pikantnego; 1 szklanka octu spirytusowego 10%; 1 szklanka białego cukru; 1 szklanka oleju; 2 łyżeczki soli. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w większe kawałk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...