Forsycja wciąż jest jeszcze obsypana cudnym kwieciem pełnym zdrowotnych właściwości. Dlatego dziś, bez większego wstępu, ocet z tymi wspaniałymi kwiatami :) Domowy, na jabłkach, pachnący słodyczą najpiękniejszych chwil! Inspirację na taki ocet znalazłam na blogu p. Grażyny [ tutaj ] i do pomysłu podeszłam bardzo entuzjastycznie. Wszystko szło gładko, pachniało pięknie, aż w końcu nadszedł dzień zlania octu do butelki. Tak też uczyniłam i odstawiłam, żeby ocet mógł pracować dalej...i tak pracował, że podczas... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)