Ule to, obok anyżków, zdecydowanie moje ulubione ciasteczka świąteczne. Są bardzo smaczne, uroczo wyglądają i nie trzeba ich piec. Do ich przygotowania potrzebna jest jednak odpowiednia foremka. Takie ciasteczka już od kilku lat przygotowuję na Święta Bożego Narodzenia. Tym razem, zamiast z biszkoptów, przygotowałam ule z herbatników i napełniłam je kajmakiem. Wyszły pyszne, choć nie ukrywam, trochę słodkie. Nie przeszkadzało to jednak nikomu i już po 2 dniach od przygotowania nie został ani jeden Takie ule to ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...