Kiszone cytryny

Kiszone cytryny

Kiszone cytryny

Opis Kiszone cytryny : Kiszone cytryny są kluczowym składnikiem marokańskiego tażin oraz ngam nguv – kambodżańskiej zupy z kurczakiem. Możemy je spotkać również w kuchni francuskiej. Samo kiszenie nie jest skomplikowane. Jednak trzeba znaleźć dobrej jakości cytryny. Muszą być dobrej jakości, koniecznie niewoskowane, które bez problemu można będzie zjeść ze skórką, bo tak własnie zjada się kiszone cytryny. Mają niezwykle intensywny i głęboki cytrynowy aromat i smak. Kiszenie jeszcze bardziej wydobywa ich mocny c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.