Przepis na : obiad
Bardzo lubię karmelizowaną marchewkę i od czasu do czasu taką przygotowuję. Jakież było jednak moje zdziwienie, gdy okazało się, że i korzeń pietruszki nadaje się do tego wyśmienicie i również dobrze smakuje. Dziś zatem jarzynka na ciepło – podsmażona marchewka z pietruszką, delikatnie pokryta miodem. Proste przygotowanie, a jak ładnie to wygląda, prawda? 3-4 duże marchewki 2 duże pietruszki 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz sok z 1/2 cytryny 1 pęczek szczypiorku lu... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...