Marchewka z pietruszką – jarzynka do obiadu na ciepło

Marchewka z pietruszką – jarzynka do obiadu na ciepło

Marchewka z pietruszką – jarzynka do obiadu na ciepło

Przepis na : obiad

Bardzo lubię karmelizowaną marchewkę i od czasu do czasu taką przygotowuję. Jakież było jednak moje zdziwienie, gdy okazało się, że i korzeń pietruszki nadaje się do tego wyśmienicie i również dobrze smakuje. Dziś zatem jarzynka na ciepło – podsmażona marchewka z pietruszką, delikatnie pokryta miodem. Proste przygotowanie, a jak ładnie to wygląda, prawda? 3-4 duże marchewki 2 duże pietruszki 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz sok z 1/2 cytryny 1 pęczek szczypiorku lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.