Po powrocie z wojaży, miałam totalną ochotę pogotować a że byłam dosyć zmęczona, zrobiłam przystawkową kolację z krewtekami, mejijones w pikantnym sosie escabeche i tatara a la carpaccio :) Składniki: kilkanaście krewetek tygrysich 2 posiekane ząbki czosnku odrobina oliwy z oliwek sól, pieprz, szczypta szafranu łyżka majonezu łyżka posiekanego koperku sok z cytryny Krewetki obieramy, skrapiamy solą, cytryną i przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem aż się zrobią różowe. Następnie siekamy je drobno,... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...