Dziś zrobiłam na kolację sznycelki cielęce z ziołami i boczniakami królewskimi. Składniki : Sznycle cielęce ok. 400 gramów Boczniaki królewskie kilka sztuk 2 ząbki czosnku Garść świeżych ziół: szałwia, rozmaryn, tymianek Oliwa Masło Sól (u mnie wędzona maldron) i pieprz Sok z cytryny (łyżka) Jajko Mąka ziemniaczana 🍴Na chluście oliwy i łyżce masła podsmażyłam: czosnek, tymianek, rozmaryn i szałwię, plastry boczniaków. Posoliłam węszoną solą maldon. Zdjęłam z patelni. 🍴 cielęcinę rozbiłam... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...