Sznycle cielęce z boczniakami

Sznycle cielęce z boczniakami

Sznycle cielęce z boczniakami

Dziś zrobiłam  na kolację sznycelki cielęce z ziołami i boczniakami królewskimi. Składniki : Sznycle cielęce ok. 400 gramów  Boczniaki królewskie kilka sztuk 2 ząbki czosnku  Garść świeżych ziół: szałwia, rozmaryn, tymianek Oliwa Masło Sól (u mnie wędzona maldron) i pieprz Sok z cytryny (łyżka) Jajko Mąka ziemniaczana  🍴Na chluście oliwy i łyżce masła podsmażyłam: czosnek, tymianek, rozmaryn i szałwię, plastry boczniaków. Posoliłam węszoną solą maldon. Zdjęłam z patelni. 🍴 cielęcinę rozbiłam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.