Przepis na : obiad
Dostałam w prezencie ogromną garść czosnku niedźwiedziego Mieliście okazję spróbować? Ja nie miałam, ale w końcu samo do mnie przyszło Postanowiłam zakonserwować go w postaci pesto oraz zalane oliwą. Wrażenia smakowe bardzo pozytywne! Czosnek w oliwie pachnie cudownie! A pesto wyszło rewelacyjne Czosnek niedźwiedzi w oliwie 2 szklanki posiekanych liści czosnku niedźwiedzi 1 łyżeczka soli oliwa extra vergine – do zapełnienia słoiczka DO słoiczka o pojemności 250 ml wkładamy na przemian warstwy: 1/4 posi... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...