Przepis na : śniadanie
Cukinia zdobyta, czas więc na eksperymenty z tym warzywem Dzisiaj propozycja śniadaniowa, aromatyczna, zdrowa i bardzo sycąca! Składniki: 2 jajka sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki mleka mała cukinia świeży lub suszony tymianek szczypiorek plasterek żółtego sera 1 łyżka oleju pół łyżeczki masła Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Cukinię myjemy, osuszamy, obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie podłużne paski (takie tagiatelle). Szczypiorek drobno siekamy. Ser rozrywamy na mniejsze kawa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...