warzywa na patelnie - przepisów 9930

  1. Roladki rybne z warzywami na patelnię
    Roladki rybne z warzywami na patelnię

    Roladki rybne z warzywami z patelni, czemu nie, są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie. Warzywka otrzymane od Firmy IGLOTEX   za które bardzo dziękuję. Roladki rybne z warzywami na patelnię  SKŁADNIKI: warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX) filety rybne panga - 5 szt sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety rybne(...)rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym.  Rybę oprószyć solą i pieprzem.  Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić.  Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami.  Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.  Następnie zmniejszyć ogień

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Danusi, prowadzonego przez danusia19671.

  2. frittata z warzywami na patelnię
    frittata z warzywami na patelnię

    Moja ulubiona frittata z warzywami na patelnię po polsku. Frittatę przygotowałam dzięki smacznym produktom firmy IGLOTEX Prawidłowo frittatę robi się na patelni,  ja  natomiast zapiekłam w piekarniku. Frittata z warzywami na patelnię SKŁADNIKI: warzywa na patelnię po polsku ( iglotex)  - 2 opak  po 450 g jajka - 6 szt mleko - 3 łyżki ser parmezan - 3 łyżki sól pieprz(...)bazylia oliwa ostra papryka masło do formy PRZYGOTOWANIE: Na patelnię wlać odrobinę oleju, wyłożyć zamrożone warzywa, smażyć kilka minut. Następnie do podsmażonych warzyw dodać przyprawy. Do miski wybić jajka, dodać mleko , starty ser , sól i pieprz, rozmieszać widelcem do połączenia składników. Naczynie żaroodporne ( u mnie forma na tartę) wysmarować masłem, wyłożyć podsmażone warzywa i wylać masę jajeczną. Zapiekać w piekarniku

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Danusi, prowadzonego przez danusia19671.

  3. Zapiekanka z warzywami na patelnię
    Zapiekanka z warzywami na patelnię

    Zapiekanka z cyklu: szybkie i proste. :-) Wyłącznie dla fanów charakterystycznego smaku warzyw na patelnię. W sam raz na dzień, kiedy nie chce nam się długo stać w kuchni. 500g warzyw na patelnię 400g schabu (może być każde inne dowolne mięso) 200ml śmietany 18% 2 łyżki koncentratu pomidorowego ulubione przyprawy w sporej ilości sól, pieprz, olej 1. Warzywa podsmażamy, posypujemy solą(...)pieprzem. Do śmietanki dodajemy ulubione przyprawy. Kiedy warzywa będą gotowe wlewamy je na patelnię, trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy (u mnie: sól, pieprz, papryka słodka i ostra). Smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy. 3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 1/2 przygotowanego schabu, następnie 1/2 warzyw. Czynność powtarzamy, całość

    Przepis pochodzi z bloga Szefowa kuchni, prowadzonego przez szefowakuchni.

  4. Warzywa na patelnie
    Warzywa na patelnie

    2 male kabaczki  1 papryka czerwona  1 cebula  jarzynka  pieprz mielony  tymianek  Warzywa myjemy  Obieramy cebule, dzielimy na cwiartki

    Przepis pochodzi z bloga Klaudynkowa kuchnia, prowadzonego przez klaudynamoscicka.

  5. Warzywa na patelni na azjatycką nutę
    Warzywa na patelni na azjatycką nutę

    Zapraszam na wspaniałe warzywa z patelni przygotowane na azjatycki styl. Składniki: Oczywiście warzywa można dobrać zupełnie inaczej wg własnego gustu. Oto mój skład: 4 marchewki 1 por 1/2 brokułu 1 papryka czerwona 1/4 puszki groszku zielonego 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 łyżki sosu sojowego 1/3 łyżeczki przyprawy 5 smaków 400 ml bulionu łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody 2 łyżki(...)kapustę siekamy. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dorzucamy posiekany drobno czosnek. Wrzucamy marchew, paprykę i brokuły. Smażymy ok. 5 minut mieszając co chwilę. Dodajemy por oraz groszek a na koniec kapustę. Dodajemy przyprawę oraz sos sojowy. Mieszamy dokładnie. Dolewamy bulion i gotujemy ok 2-3 minuty. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną w wodzie. Warzywa nadają się wspaniale jako dodatek

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Maćka, prowadzonego przez KuchniaMacka.

  6. Kurczak z patelni z warzywami
    Kurczak z patelni z warzywami

    Dawno nie było już na blogu przepisu na "konkretny obiad", jakby to nazwał mój mąż, czyli po prostu z mięsem:) Dlatego mam dla Was szybką

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  7. Smażony czołg, czyli warzywa z patelni
    Smażony czołg, czyli warzywa z patelni

    południu syn mój oświadczył, że musimy kupić jakieś warzywa i wykałaczki, które ma zanieść do szkoły. Po krótkim przesłuchaniu okazało się, że będą na lekcji robić jakieś prace z warzyw połączonych wykałaczkami. Początkowo chciał zrobić bałwanka z buraków i marchewki, ale ponieważ całkiem niedawno jedliśmy  krem z buraków , postanowiłem podejść do tematu kreatywnie. Po dziesięciominutowej burzy mózgów na stoisku(...)cukrowa papryka czerwona pomidor 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek do smażenia przyprawy: sól, pieprz, oregano, sos sojowy Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oliwie z oliwek ze szczyptą soli, dodajemy pokrojoną marchew, paprykę i kalarepę. Smażymy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, około 15 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj z Misiem, prowadzonego przez gotujzmisiem.

  8. Warzywa z patelni, czyli coś lekkiego przed świętami...
    Warzywa z patelni, czyli coś lekkiego przed świętami...

    Rzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy. Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw, a warzywa przeznaczyłam na danie z patelni, czyli pyszny produkt uboczny wywaru. Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Zdrowa Kuchnia Sowy, prowadzonego przez Kuchniasowy.

  9. Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami
    Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami

    przywierają do niej nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu. Patelnia współpracuje ze wszystkimi kuchenkami, oprócz indukcyjnej można smażyć na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Dużą zaletą mojej wersji patelni są jej wysokie ścianki boczne, dzięki czemu znakomicie nadaje się do duszenia mięs, gulaszów czy innych potraw. Rewelacja. Przejdźmy do konkretów. Postanowiłam wypróbować ją w sposób dosyć ekstremalny, bo wymyśliłam(...)piękne z polędwicy wołowej, a w związku z tym, że jestem na diecie, wszystko przygotowałam bez użycia nawet kropli tłuszczu. Zgodnie z zapowiedzią producenta, steki i warzywa dosłownie pływały po patelni, nic nie przywarło ani nie wykazywało najmniejszych tendencji. Smażyłam je metodą Hestona Blumenthala (15 s z każdej strony aż do osiągnięcia odpowiedniego wysmażenia) i steki wyszły idealne, soczyste

    Przepis pochodzi z bloga karmelowy, prowadzonego przez karmelowy.

  10. JAK ZROBIĆ DOMOWE WARZYWA NA PATELNIĘ?
    JAK ZROBIĆ DOMOWE WARZYWA NA PATELNIĘ?

    powinniście zrobić teraz by potem zimą, cieszyć się smakiem świeżych warzyw. Lato to najlepsza pora roku na mrożenie warzyw, polecam Wam abyście właśnie teraz zaczęli przygotowywać sobie Wasze warzywa na patelnie. Nic prostszego, z pomocą przyjdzie Nam nasz wielofunkcyjny pomocnik kuchenny od Panasonic. Jego olbrzymie możliwości zastosowań pokazywałam Wam ostatnio. Dzisiaj wykorzystamy jedną z nich! Zakładamy nóż do krojenia warzyw(...)działamy. WARZYWA NA PATELNIĘ NR 1: - 2 średnie cukinie - 2 szalotki - 4 papryki czerwone - 1 ząbek czosnku Za pomocą urządzenia warzywa kroimy na cieniutkie plasterki. (wybieram nóż do krojenia w plastry i program warzywa na robocie) Warzywa podsmażam na oliwie z oliwek, z dodatkiem soli morskiej i miodu.  Gotuję kaszę zazwyczaj kaszę bulgur bądź jaglaną. Dodaję do warzyw

    Przepis pochodzi z bloga SMYKWKUCHNI, prowadzonego przez SMYKWKUCHNI.

  11. Ale Meksyk na grillu! Fajitas wołowe – polecane przepisy, metody przygotowania i akcesoria
    Ale Meksyk na grillu! Fajitas wołowe – polecane przepisy, metody przygotowania i akcesoria

    grilla używając specjalnego silikonowego uchwytu lub rękawic silikonowych. Odstawić na drewnianą podstawę do serwowania, wycisnąć sok z cytryny na d warzywami i wołowiną. Łyżką nabierać kawałki mięsa i warzyw z patelni i wykładać w centrum tortilli. Dodać kwaśną śmietanę, salsę i inne dodatki, które lubimy. Zawinąć Wyjątkowe fajitas z wołowiny Składniki: ¼ szklanki soku z limonki 2/3 szklanki świeżego soku(...)grilla używając specjalnego silikonowego uchwytu lub rękawic silikonowych. Odstawić na drewnianą podstawę do serwowania, wycisnąć sok z cytryny nad warzywami i wołowiną. Łyżką nabierać kawałki mięsa i warzyw z patelni i wykładać w centrum tortilli. Dodać kwaśną śmietanę, salsę i inne dodatki, które lubimy. Zawinąć Do przygotowania tych przepisów polecamy specjalnie żeliwne patelnie do fajity . Ciężka żeliwna patelnia do przygotowywania

    Przepis pochodzi z bloga naRuszcie, prowadzonego przez piotrbbq.

  12. Warzywa na patelnię i pierś z kurczaka czyli mój Przepis na Mega Szybki Obiad. Co na obiad? To mój pomysł na obiad!
    Warzywa na patelnię i pierś z kurczaka czyli mój Przepis na Mega Szybki Obiad. Co na obiad? To mój pomysł na obiad!

    obiad ... Pomysł na obiad szybki, smaczny i tani? Dziś mój przepis na obiad - niewiele kalorii, kilka składników i zaskakujaco smaczny efekt. W roli głównej pierś z kurczaka oraz warzywa na patelnię , świeży jarmuż i lubczyk . Obowiązkowo moje przepisy kulinarne i kuchnia , zawierają wiele świeżych ziół oraz oryginalnych i ekologicznych przypraw , kurkuma prosto z Indii czy domowa vegeta bez glutaminianu sodu(...)chemicznych dodatków, które to możesz kupić tutaj. Klik. Pierś z kurczaka i warzywa na patelnię to przepis na szybki obiad w kilka minut. Kaloryczność porcji to około 150-200 kcal , więc to także pomysł na dietetyczny obiad. Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka 1szt., Warzywa na patelnię 1 opakowanie, Świeży jarmuż, lubczyk, czosnek, sól himalajska, pieprz,  Olej kokosowy

    Przepis pochodzi z bloga IzaGotuje, prowadzonego przez Iza Gotuje.

  13. Domowa chińszczyzna
    Domowa chińszczyzna

    dodać przyprawy (tj. przyprawę do potraw chińskich, imbir, curry, sól i pieprz) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i razem przez krótką chwilę podsmażać. Podsmażone mięso ściągnąć z patelni. Następnie podsmażyć warzywa: cebulę, pieczarki, paprykę i marchewki. Na rozgrzany na patelni świeży olej wrzucić pokrojone warzywa i wszystkie razem, na dużym ogniu, przez krótką chwilę podsmażać. Warzywa powinny być chrupkie(...)posypane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Warzywa w potrawie powinny być chrupkie, dlatego należy je smażyć krótko, na dużym ogniu, na bardzo rozgrzanym oleju. W razie braku dużej patelni warzywa można smażyć oddzielnie i dopiero na koniec wszystkie umieścić razem z mięsem na patelni. Przyprawę do potraw chińskich można zastąpić mieszanką imbiru, chili, słodkiej papryki w proszku, curry, soli

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  14. Jucha z leśną wkładką
    Jucha z leśną wkładką

    nawet najzwyklejszą potrawę. Poniżej cykl   przepisów z wykorzystaniem mrożonek. Jucha to niezwykla skromna zupa z kuchni z południa polski ugotowana z maslanki i mąki. Po dodaniu mrożonych warzyw z patelni z grzybami leśnymi zupa zamienia się w niezwykłe danie. Jucha z leśną wkładką  2 litry maślanki 5 dag mąki 1 opakowanie Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex(...)pietruszki do przybrania Do maślanki dodaj mąkę . Bardzo dokładnie roztrzep ją w maślance. Dodaj szczyptę soli do smaku i zagotuj. Na rozgrzany na  patelni  olej wrzuć Warzywa na patelnię z grzybami leśnymiHortex. Smaż warzywa mieszając od czasu do czasu 12 minut. Pod koniec smażenia oprósz warzywa solą i pieprzem świeżo zmielonym. Podawaj gorącą zupę z chrupiącymi i aromatycznymi

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj Sam!, prowadzonego przez NinaJG.

  15. Makaron ryżowy z warzywami
    Makaron ryżowy z warzywami

    gotowej chińskiej mrożonej mieszanki warzyw i połączyłam je z makaronem - także w klimacie chińskim. Zaostrzyłam smak papryczką chili, wzbogaciłam danie czosnkiem, cebulą, sezamem, parmezanem, kolendrą. Zazwyczaj łączę indywidualnie warzywa na patelni i smażę na oleju sezamowym lub przygotowuję je na parze (szczególnie marchew, brokuły, warzywa strączkowe, cukinię), za to dziś zrobiła to za mnie gotowa mieszanka. Na szybki i smaczny(...)rozpływający się w ustach parmezan na gotowym daniu i chrupiący sezam. W kilka chwil! Warzywa można podać także z ryżem. Składniki: ok. 300 g makaronu ryżowego warzywa na patelnię, gotowa mieszanka warzyw chińskich połowa papryczki chili ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz papryka ostra i słodka, szczypta imbiru tarty parmezan i sezam do posypania gotowego dania opcjonalnie: kolendra

    Przepis pochodzi z bloga Zasmakuj Kuchni, prowadzonego przez Ania K..

Wybierz stronę :