Kuskus – szklanka Czarne oliwki – ¾ szklanki pokrojone na 4 części Miód- 2 łyżki Warzywa na patelnię – 450 g (Ja używam warzyw Hortex z przyprawą orientalną) Duża podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz oliwa Kurczaka należy pokroić w kostkę i obsypać przyprawą orientalna załączoną do warzyw. Można go również przyprawić przyprawą do kurczaka lub carry. Następnie podsmażamy go na patelni(...)niewielka ilością oliwy, do momentu zarumienienia. Na osobnej dużej i najlepiej głębokiej patelni podsmażamy warzywa. Gdy kurczak będzie gotowy, wrzucamy go do warzyw. Smażąc na bardzo małym ogniu. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na pudełku. Gdy już kasza jest gotowa wsypujemy ją do warzyw. Dokładnie wszystko mieszamy i dodajemy oliwki oraz 2 łyżki miodu. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie
The Sweet Damselchwili dorzucamy fasolkę, cebulę i marchewkę. Całość podlewamy dodatkowo wodą i czekamy, aż warzywa zmiękną. 3. Bazylię i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy je do naszych duszących się na patelni warzyw i całość posypujemy przyprawami. 4. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy na patelnię płatki kukurydziane. Mieszamy całość i czekamy aż płatki wchłoną wodę. Jeżeli jest za "sucho" dolewamy troszkę
Bananowe Polewarzywami i kiełbasą żywiecką. Jeśli chcecie przygotować ich więcej, to wystarczy powiększyć ilość składników. Składniki: (na 4 sztuki) 1 opakowanie ciasta francuskiego (nie mrożonego) 3 pełne garści warzyw na patelnię* około 3 cm kiełbasy żywieckiej Henryk Kania 2 jajka klasy M 3 pełne łyżki białego serka naturalnego 3 łyżki startego żółtego sera olej do podsmażenia warzyw świeżo mielony kolorowy pieprz(...)ciasto wypełniło całą foremkę. Odcinamy nadmiar ciasta. Z reszty ciasta wycinamy paseczki, z którym zrobimy kratkę na mini tartach. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy nasze warzywa na patelnię i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę żywiecką. Całość doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i jeszcze chwilę smażymy (do miękkości warzyw). Uwaga! Większe kawałki warzyw podczas smażenia rozdrabniamy
Słodkie okruszkipapryka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 200 g kaszy jęczmiennej opcjonalnie - kilka plasterków chili (będzie gorąco!;) przyprawy do kurczaka: kebab-gyros, pieprz ziołowy, lubczyk przyprawy do warzyw na patelni: płaska łyżka vegety natur kilka łyżek oleju do marynaty mięsa łyżka oleju + płaska łyżka masła klarowanego do smażenia warzyw i całego dania (albo sam olej / samo masło) żółty(...)minut, odcedzam gotową, dodaję do dania z patelni, mieszam i wykładam na talerze. Możecie też kaszę wyłożyć bezpośrednio do talerzy i wtedy dodać mięso z warzywami z patelni. Posypcie danie serem i natką. Smacznego
Zasmakuj Kuchnibolognese i lasagne Napoli. Zdarzają się też słodkie lasagne i lasagne wegetariańskie. Ja dziś zrobię dość szybkie wegetariańskie lasagne. Dodam mleka kokosowego zamiast klasycznego beszamelu. Do dzieła! Składniki warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami HORTEX 12 płatów lasagne fit graham ( u mnie do formy wchodzi 12 płatów, po 4 płaty na warstwę, czyli będzie 3 warstwy płatów ) butelka sosu(...)wodę w rondlu. Lekko solimy i obgotowujemy płaty lasagne fit graham . Wyciągamy i rozkładamy , każdy pojedynczo na rozłożonej ściereczce kuchennej. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego, wrzucamy warzywa na patelnię, oczywiście usuwamy wcześniej torebkę z przyprawami, która jest w opakowaniu. Przyprawimy później. Przykrywamy i dusimy warzywa , aż będą al dente. Dodajemy sos pomidorowy, przykrywamy , doprowadzamy do zagotowania i gotujemy
Z Kuchni Do Kuchnipenne 150g makaronu penne 1/4 łyżeczki przyprawy curry 1 ząbek czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego oliwa z oliwek 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 400g mrożonych warzyw na patelnie 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano sól pieprz Przygotowanie: Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Wsypujemy przyprawy: curry, obie papryki(...)czosnek i mieszamy łyżką do połączenia się przypraw z mięsem. W garnku gotujemy makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy obsypanego kurczaka i smażymy. Kiedy kurczak będzie usmażony wrzucamy warzywa na patelnię i dusimy wg przepisu na opakowaniu warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze około 5 minut. I gotowe. Tak jak pisałam na początku, obiad jest niezwykle
Gotuj z Mąkąpadliny lub po prostu mięsa, obiad może być zjadliwy, a nawet ponadprzeciętnie smaczny. Na dodatek przygotowuje się w zasadzie sam – jak większość moich obiadów, he. Wystarczy wrzucić na patelnię warzywa i ugotować makaron. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie dla każdego ta czynność jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Wszystkich nieporadnych odsyłam do etykietek na opakowaniach(...)patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy przez chwilę cebulę i czosnek (trzeba uważać, żeby go nie przypalić – będzie gorzki!). Dodajemy cukinię, pomidory i szparagi. Warzywa zalewamy pomidorami z puszki, solimy, pieprzymy, przykrywamy patelnię przykrywką i dusimy wszystko na niezbyt dużym ogniu przez ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron według instrukcji podanej na opakowaniu, z odrobiną oliwy
wcinaj tospacer zamiast spędzać godziny w kuchni proponuje taki oto obiadek który robi się szybko i robi się praktycznie sam, a smakuje wyśmienicie Składniki: 6 pałek kurczaka opakowanie warzyw na patelnię po włosku Igotex 0,7 kg ziemniaków rozmaryn Kamis przyprawa ognista Kamis młynek sól morska, pieprz Kamis Wykonanie: Pałki kurczaka nacieramy solą i pieprzem, oprószamy ognistą mieszanką przypraw(...)blasze układamy ziemniaki i pałki kurczaka, zapiekamy ok 30 minut, po tym czasie dokładamy mrożone warzywa, posypujemy je dołączonym zestawem przypraw. Pieczemy jeszcze ok 20 minut. TEST WARZYW NA PATELNIĘ IGLOTEX: Mieszanka bardzo mi się spodobała, ponieważ warzywa pakowane są w bardzo fajne, poręczne, w sam raz na jeden obiad porcje- 450g. Świetny zestaw warzyw: brokuł, papryka, fasolka szparagowa, cukinia
Z Majeczką w kuchniSkładniki: mintaj mrożony filety 2 sztuki, mąka pszenna 4 łyżki, papryka słodka 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżeczki, sól ziołowa - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, warzywa na patelnię Hortex 1 opakowanie, pieprz czarny 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1/2 łyżeczki, woda 3/4 szklanki filety mintaja odmrozić i podzielić na porcje, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać papryką, pieprzem cytrynowym, zostawić(...)minut obsypane mąką filety smażyć na gorącym oleju rzepakowym na rumiano z każdej strony, usmażone odłożyć na talerz na czystą patelnię wlać olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodać przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mintaj mrożony filety 2 sztuki, mąka pszenna 4 łyżki, papryka słodka 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżeczki, sól ziołowa - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, warzywa na patelnię Hortex 1 opoakowanie, pieprz czarny 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1/2 łyżeczki, woda 3/4 szklanki filety mintaja odmrozić i podzielić na porcje, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać papryką, pieprzem cytrynowym, zostawić(...)minut obsypane mąką filety smażyć na gorącym oleju rzepakowym na rumiano z każdej strony, usmażone odłożyć na talerz na czystą patelnię wlać olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodac przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest
W Mojej Kuchni Lubięolej kokosowy, wrzucam pokrojoną cebulkę, dodaję czosnek przepuszczony przez praskę i następnie pokrojoną w plasterki cukinię, wszystko podsmażam. Z fileta pozbywam się skóry, kroję na mniejsze porcje, daję na patelnię. Warzywa przesuwam na jedną część patelni, a na drugiej smażę pstrąga. Oprószam go z obu stron solą i pieprzem. Na końcu dorzucam natkę pietruszki i wcześniej przygotowany makaron. Wszystko mieszam
kruche babeczkiPaństwa Bielec , to nie tylko tradycja, ale wspaniała jakość i niepowtarzalny smak, któremu ciężko się oprzeć. Idealnie komponuje się ze składnikami mojej zapiekanki. Spróbujcie. Składniki: 300 g mieszanki warzyw na patelnię* 2 garście ugotowanego makaronu świderki około 100 g Sera Korycińskiego Swojskiego z czarnuszką Bielec 1 jajko M szczypta soli cebulowej 1-2 łyżki oleju 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego(...)resztą składników (ja lekko rozcierałam łyżką większe kawałki sera). Na patelni z olejem podsmażamy do miękkości warzywa (co jakiś czas mieszając) doprawiając je szczyptą soli czosnkowej. Gotowe warzywa z patelni przekładamy do naczynia do zapiekania. Następnie dodajemy dwie garście ugotowanego wcześniej makaronu świderki. Mieszamy składniki. Całość polewamy naszym a la sosem serowym. Naczynie wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika
Słodkie okruszkiktóre uwielbiam a do tego ryż i sajgonki z kurczakiem. Podczas gotowania pachniało tak, że czułam się jak w chińskiej restauracji. *do przygotowania tej potrawy użyłam mrożonki Orientalne warzywa na patelnię firmy Iglotex, dlatego, że biorę udział w konkursie "Patelnia pełna smaków" Składniki: 1/2 opakowania "warzywa na patelnie orientalne" 1 pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 450 g mrożonych warzyw na patelnie, 1 opakowanie makaronu fettuccione Czaniecki, 1/2 passata di pomodoro De Cecco, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki suszonej bazyli Kamis, 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Kamis, szczypta chilli, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na łyżce masła podsmażamy cienkie plasterki czosnku. Dodajemy warzywa na patelnie
Aga w kuchniDzisiaj przedstawiam Wam szybkie i smaczne połączenie obiadowe: pierś kurczak na parze i ryż z warzywami na patelnię. Polecam je, gdy chce się zjeść coś szybko na ciepło. Nie potrzeb tu też wielkiej wprawy kulinarnej. Składniki: pierś kurczaka 2 torebki ryżu opakowanie mrożonych warzyw na patelnię pieprz, sól curry, przyprawa do kurczaka Wykonanie: 1. Pierś kurczak podzielić na porcje(...)parze przez ok. 15 min. 2. Ugotować dwie torebki ryżu w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (u mnie to zawsze 13 min.) 3. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i wrzucić zamrożone warzywa, przykryć pokrywką i mieszać co jakiś czas, by nie przywarły do dna. Gdy się rozmrożą doprawić solą, pieprzem i curry. 4. Warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem
Pasja Smaku