warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:9/829)

Grillowana pierś z kurczka w curry 170

gotowy smaczny i aromatyczny obiad :) Składniki na ok. 2 porcje: ok. 500- 600 g piersi z kurczaka 3 łyżki przyprawy curry 3 łyżki oleju 750 g  mixu warzyw na patelnię   Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i podzielić na średniej wielkości kawałki (ja jedną pierś podzieliłam na 3 części). W miseczce wymieszać curry z olejem, aż się zrobi pasta(...)przynajmniej na kilka godzin).    Następnego dnia: patelnię grillową delikatnie natłuścić i dobrze rozgrzać. Smażyć piersi z obu stron na złoty kolor. W międzyczasie przygotować warzywa na patelni. Podawać na ciepło

Simply Food
Ryż z warzywami z patelni z kawałkami kurczaka 188

Składniki 2 woreczki ryżu 1 paczka warzyw na patelnie typ włoskiego 1 łyżeczka masła 2 filety drobiowe jajka Tłuszcz do smażenia Wykonanie; Ryż ugotować Al ‘Dante. Wykladamy na tacke zeby wysechl. Do woka dajemy oliwe ozrechowa i wrzucamy warzywa na patelnie, dusimy ok 6 min. W między czasie kroimy filet drobiowy na drobną kosteczkę oprószamy przyprawami, smażymy na tłuszczu. Kawałki

Anioły w kuchni
Naleśniki z warzywami i boczkiem pod beszamelem / Pancakes with vegetables and bacon under bechamel sauce 190

Składniki / Ingredients: masło lub olej do natłuszczenia formy / butter or oil to grease the mold 450 g warzywa na patelnię Hortex / 450 g vegetables on frying pan Hortex 6 sztuk naleśników / 6 pieces of pancakes 150 g boczku  / 150 g bacon sos beszamelowy / 1/2 juice with lemon 100 g sera parmezan / 100 g parmesan cheese   Sposób przygotowania / Preparation(...)Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 20 min, ilość porcji: 6   Najpierw podsmażamy boczek do zarumienia się. Potem przygotowujemy warzywa na patelnię według instrukcji na opakowaniu. Ja przyprawiłam je tylko szczyptą soli, czarnego pieprzu oraz ostrej papryki. Potem do warzyw dodajemy usmażony boczek i dokładnie mieszamy. Parmezan trzeba zetrzeć na tarce. Nie będę podawać przepisu na sos beszamelowy, podam tylko

Projekty ze smakiem
Dietetycznie – makaron z kurczakiem i warzywami 466

powinniście do jego przygotowania wykorzystać makaron razowy (np. rurki). Makaron z kurczakiem i warzywami – składniki (3 porcje) filet z kurczaka (ok. 350g) szklanka makaronu razowego np. rurki warzywa na patelnię z kukurydzą, marchewką, brokułem pieprz sól słodka papryka czosnek oliwa Makaron z kurczakiem i warzywami – przepis Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, dodajemy posiekany ząbek czosnku i skraplamy oliwą(...)Odstawiamy na ok. 1 godzinę. Po tym czasie na patelni podsmażamy kurczaka, a następnie dodajemy warzywa. Całość smażymy razem aż warzywa będą al dente . Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką. Do przyprawienia dania możecie również wykorzystać Wasze ulubione zioła. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron razowy. Gotowe warzywa z kurczakiem mieszamy z makaronem i podajemy. Smacznego! Post Dietetycznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z warzywami w miodzie i ryżem jaśminowym 202

Wiecie, że lubię eksperymentować w kuchni ;) Tym razem zrobiłam łososia z warzywami, podsmażonego na patelni, dodałam do wszystkiego miód i do tego mój ulubiony ryz jaśminowy :). Nam smakowało bardzo :)) Danie jest szybkie i proste. Jeśli lubicie ryby na słodko to polecam :))) Miłego dnia :) Składniki: filet z łososia mała cukinia  brokuł kukurydza z puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe(...)reszty. Dodaję resztę warzyw. Pomidorki kroję na połówki i dodaję pod koniec smażenia. Warzywa przesuwam na jedną stronę patelni. Łososia dzielę na 3 porcje i podsmażam na patelni obok warzyw. Dodaję 2 łyżki miodu. Łososia skraplam sokiem z cytryny. Warzywa mieszam, żeby połączyły się z miodem. Na talerzach rozkładam ryż, na niego warzywa z łososiem

kruche babeczki
Makaron z kurczakiem w sosie Romesco 406

powinna się przypalić (powinna zrobić się czarna w niektórych miejscach). Ja swoje warzywa opiekałam około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.   Orzechy uprażyć na suchej patelniWarzywa odstawiamy do lekkiego wystygnięcia i obieramy ze skórki. Ja osobiście nie obierałam zbyt dokładnie. Jeśli zostanie wam w niektórych miejscach nic się nie stanie. Upieczone warzywa, suszone pomidory, oliwę

Mania Gotowania
Zupa Salsa - rozgrzewająca i aromatyczna 139

tych wszystkich, którzy preferują zupy na ostro przedstawiam "Salsę" Składniki: - 2 pałki z kurczaka - pół paczki warzyw na patelnię - puszka kukurydzy - puszka pomidorów - 3 małe papryczki chilli - woreczek kaszy jaglanej - 3 łyżki śmietany 18 volt - 1,5 łyżeczki pasty curry - przyprawy: kumin, ostra papryka, majeranek, kolendra Gotujemy pałki z kurczaka, po 15 minutach do wywaru dodajemy warzywa na patelnię

upichcona
Orientalna surówka z młodych warzyw 197

słupki. Szpinak szypułkujemy. Szczypiorek kroimy w 2 cm kawałki. Papryczkę chili drobniutko siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy. Składniki dressingu wrzucamy do słoiczka i energicznie mieszamy. Ziarna sezamu chwilę prażymy na patelni. Warzywa polewamy dressingiem, mieszamy. Podajemy w małych miseczkach posypane sezamem. Artykuł Orientalna surówka z młodych warzyw pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Spaghetti z porem i gorgonzolą 175

boczek, por kroimy na 3 części, które następnie kroimy w cienkie paseczki. Tak, żeby wyglądem przypominały nitki makaronu. Siekamy drobno ząbki czosnku. Kiedy boczek jest już zarumieniony dodajemy na patelnię warzywa. por oraz czosnek. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Ugotowany makaron spaghetti po odcedzeniu przekładamy na patelnię z usmażonym porem i boczkiem. Całość ze sobą bardzo dokładnie mieszamy. Po nałożeniu

Cookery.pl
Faszerowane pomidory 280

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem. Smaku dodaje kolendra. 6 pomidorów 500 g kurczaka Przyprawa do mięsa 1 cebula 200 g pieczarek 250 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami (użyłam Hortex) Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Kolendra Olej do smażenia Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy(...)pół plasterki.  W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Jajko sadzone z tymiankiem i warzywami 221

masz dużo czasu na gotowanie? Polecam szybki lunch:) Jajko sadzone z tymiankiem i warzywami Drukuj przepis Składniki 200 gram warzyw na patelnię (mix marchewka groszek, żółta fasolka) 1 duże jajko 2 gałązki świeżego tymianku (lub suszonego) 0,5 łyżeczki masła klarowanego 1 mały pomidor malinowy przyprawy sól, pieprz listonic_name = "Jajko sadzone z tymiankiem i warzywami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme(...)addToShoppingList1"; listonic_content = "200 gram warzyw na patelnię (mix marchewka groszek, żółta fasolka) 1 duże jajko 2 gałązki świeżego tymianku (lub suszonego) 0,5 łyżeczki masła klarowanego 1 mały pomidor malinowy przyprawy sól, pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Warzywa smażymy na maśle, następnie dodajemy pokrojonego pomidora i tymianek, chwilę, dusimy. Wybijamy jajko, przykrywamy i czekamy aż się zetnie

CoolinarniePL
Jagnięcina w musztardowej marynacie i karmelizowane warzywa 181

Pyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po wrzuceniu na mocno rozgrzaną patelnię pod wpływem smażenia puszczają swój naturalny cukier, który następnie się karmelizuje. Pyszności :) Zapraszam do smażenia!Składniki dla dwóch osób:2 kotlety jagnięceodrobina olejuMarynata do jagnięciny:1 łyżeczka musztardy rosyjskiej1 łyżka(...)ŁATWYPrzygotowanie: Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Przy pomocy pędzelka smarujemy ze wszystkich stron oliwą z oliwek. Warzywa wrzucamy na bardzo mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy, aż warzywa się zarumienią - będzie to znak, że cukier z warzyw skarmelizował. Podajemy z jagnięciną. Smacznego

My Culinary Art
Wegetariańskie biryani - klasyka indyjskiej kuchni :) 225

gotowy groszek i soczewicę. Odcedzamy i dodajemy do papryki. Ziemniaki powinny być już również ugotowane, więc kroimy je w kostkę, wcześniej obierając ze skórek i dodajemy do reszty warzyw na patelni. Dusimy jeszcze chwilę i na koniec dodajemy pieprz, ostrą paprykę i posiekaną świeżą kolendrę. Powinno mocno zgęstnieć. Teraz na suchej małej patelni przesmażamy posiekane orzechy z pestkami dyni dodając(...)nieco przyprawy curry. Do naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu i przyklepujemy, aby uzyskać zwarte podłoże lekko uciskamy. Na ryż wykładamy warzywa z patelni również uciskając i wyrównując. Na koniec dajemy drugą część ryżu i również ładnie ją równo rozprowadzamy. Na sam koniec rozsypujemy orzechy z pestkami dyni i owijamy całość folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

vegetanie
Hiszpańska tortilla 182

ziemniaków (ok 400g) 3 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka oleju smakowego bazylia- czosnek- pomidor 1 cebula 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej papryki 1/2 opakowania mrożonki Hortex "Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami" 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy(...)delikatnie, pozostawiając resztę do jajek. Olej rzepakowy rozgrzewamy na głębokiej patelni. Wsypujemy ziemniaki oraz cebulę i na wolnym ogniu smażymy do miękkości. Do półtwardych ziemniaków dodajemy 1/2 opakowania warzyw na patelni.  2. Jajka rozbijamy w głębokim naczyniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojone na krótkie paseczki papryki oraz lekko przestudzone, miękkie ziemniaki. Delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy smakowy olej. Wlewamy

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w migdałach z cytrynowymi noodlami z cukinii i marchewki 179

warzyw \"makaron\". Cytryn\u0119 kroimy na p\u00f3\u0142, jedn\u0105 po\u0142\u00f3wk\u0119 kroimy w plastry.\r","Kiedy kurczak b\u0119dzie gotowy, \u015bci\u0105gamy go z patelni i wrzucamy warzywa. Wyciskamy do nich sok z po\u0142owy cytryny, doprawiamy sol\u0105, pieprzem i czosnkiem (nie wi\u0119cej ni\u017c 1\/4 \u0142y\u017ceczki). \r","Sma\u017cymy(...)cukinie dokładnie szorujemy, następnie używając spiralizatora lub obieraczki robimy z warzyw "makaron". Cytrynę kroimy na pół, jedną połówkę kroimy w plastry. Kiedy kurczak będzie gotowy, ściągamy go z patelni i wrzucamy warzywa. Wyciskamy do nich sok z połowy cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem (nie więcej niż 1/4 łyżeczki). Smażymy ok. 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną. Odsuwamy

Mostek w kuchni