Przepis na : obiad
Jeśli chcemy w krótkim czasie zrobić jakiś ciekawy obiadek, śmiało możemy pokusić się o ten hiszpański przysmak. Próbowaliście kiedyś? Składniki: Dla 2 osób: 6 średniej wielkości ziemniaków (ok 400g) 3 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka oleju smakowego bazylia- czosnek- pomidor 1 cebula 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej papryki 1/2 opakowania mrożonki Hortex "Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami" 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przygoto... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...