warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:16/829)

Burger z kurczakiem i sosem czosnkowym 197

podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, podsmaż krótko, a następnie duś na wolnym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie warzywa przesuń na boki patelni, a na środek połóż pierś z kurczaka. Smaż na wolnym ogniu, z dwóch stron przez około 7 minut(...)międzyczasie pokrój warzywa oraz przygotuj sos - wyciśnij ząbek czosnku i wymieszaj z pozostałymi składnikami.  Bułkę przekrój i każdą połówkę posmaruj pastą słonecznikową. Dodaj sałatę, świeże warzywa, warzywa z patelni i kurczaka. Polej sosem czosnkowym

Zdrowie na języku :P
MOCNO PIKANTNE LECZO Z KASZĄ GRYCZANĄ 194

miałam taki dzień dlatego postawiłam na proste danie, ale nie oszczędzałam na pikantności :D Składniki (2 porcje) -200 g mięsa -300 g passaty/puszka pomidorów z puszki -300 g warzyw na patelnię* -90 g ugotowanej kaszy gryczanej -tłuszcz do smażenia -dodatkowo przyprawy:2 papryczki chili/ łyżeczka papryki ostrej  Przygotowanie: 1. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę przyprawiamy według uznania i smażymy(...)Zdejmujemy z patelni. 2. Wrzucamy warzywa, przykrywamy i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając. 3. Pod koniec dorzucamy kurczaka, passate oraz ostre przyprawy. Wszystko dokładnie przemieszać, przykrywamy i dusimy jeszcze ok 7 min również mieszając co jakiś czas. *ja poszłam na łatwiznę, Wy możecie zastąpić to mieszanką świeżych warzyw wedle uznania Wartości odżywcze: 660 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kurczak z warzywami i purée z batata 208

obiadek proponuję batata w towarzystwie kurczaka z warzywami. Składniki na 1 porcję: 1 mała pierś z kurczaka - pojedyncza (ok. 150 g) 1 średni batat ok. 150 g mrożonych warzyw na patelnię 2 średnie pieczarki sól, pieprz zioła prowansalskie słodka papryka - 1/3 łyżeczki gałka muszkatołowa - duża szczypta 1 łyżeczka masła olej kokosowy - 1 łyżka  Przygotowanie: Mięso z kurczaka umyj(...)kawałki - wrzuć do garnka z zimną wodą i gotuj ok. 15 min. (od momentu zagotowania wody). W tym czasie obierz pieczarki i czosnek - pokrój w plasterki. Na "nieprzywierającą" patelnię wrzuć (rozmrożone) warzywa, dodaj pieczarki i olej - smaż ok. 5 minut. Teraz dodaj kurczaka, czosnek, pieprz i zioła - wszystko razem wymieszaj i chwilkę podsmażaj na małym ogniu. Ziemniaka odcedź, do garnka

Alutka-Gotuje
Czerwona potrawka z ryżem i warzywami 271

osolonej wodzie przez 25 minut, po ok. 15 minutach pokrojone warzywa wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem kokosowym, następnie dodajemy pomidory. Podgotowany ryż odcedzamy i dodajemy na patelnie do warzyw. Zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy, dusimy jeszcze ok. 10 minut. Smacznego

madamekuchnia.wordpress.com
Ryba w warzywach 165

paprykę, ogórki w kostkę. Dusić pod przykryciem warzywa na oleju po smażeniu ryby. Wymieszać składniki zalewy: koncentrat, wodę olej, ocet, ketchup, cukier, sól ze sobą połączyć, wlać do warzyw na patelni, wymieszać dokładnie warzywa z zalewą do  jednolitej konsystencji. W szklanej misce układać warstwami - warzywa - ryba -warzywa aż do wyczerpania składników, warzywa powinny stanowić wierzchnią warstwę. Smacznego

kgwjanczewo
drobiowe flaczki z żołądków kurzęcych 147

smażąc przez dwie minuty na niewielkim ogniu, a następnie na patelnię dodajemy pokrojone warzywa. Teraz wszystko delikatnie solimy i pieprzymy, smażąc dalsze pięć minut, a następnie warzywa z patelni  dodajemy do flaczków, razem z pokrojonym mięsem indyczym, na którym gotowaliśmy rosół.   Flaczki doprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem, oraz maggi, gotujemy całość jeszcze pięć, siedem minut i rozlewamy

Miód i pieprz
Rydze na surówce z fenkułu 161

sól Fenkuł przekroić na pół i wyciąć głąb. Resztę pokroić na talarki. Radiccio pokroić na paski i dorzucić do fenkułu. Wymieszać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Dorzucić do warzyw. Na patelni rozgrzać olej i dorzucić masło (ilość według uznania). Ułożyć rydze na patelni blaszkami do dołu. Zrumienić. Przewrócić rydze i smażyć do zrumienienia. Ja obsmażam je jeszcze raz po każdej

Weekendy w domu i ogrodzie
Warstwowa zapiekanka makaronowa 189

stole bardzo często, więc warto z Wami podzielić się przepisem. :) Składniki: Zapiekanka: 50g makaronu z pszenicy durum lub pełnoziarnistego  25g mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego  100g warzyw na patelnie (po włosku, po grecku) 1/4 bakłażana 1/2 małego batata 2 plastry sera żółtego light  przyprawa gyros sól suszona bazylia oliwa z oliwek Sos: 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego ketchup(...)przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy mięso mielone na odrobinie oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę gyros. Na oddzielnej patelni dusimy mrożone warzywa z przyprawą gyros. Bakłażana i batata dokładnie myjemy. Batata obieramy i kroimy w plastry, a bakłażana w średnią kostkę. W miseczce bakłażana solimy i skrapiamy oliwą z oliwek

Truskawkowa Fiesta
Polska specjalność- klopsiki z kaszą | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 191

pokroić na cienkie plasterki. Cebule i pomidora pokroić na ósemki. Warzywa podsmażyć głębokiej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Gdy mięso i kasza będą gotowe dodajemy je na patelnię do warzyw. Smażymy chwilkę mieszamy i przekładamy wszystko do brytfanny. Pieczemy około 30 minut. W połowie pieczenia dodajemy ser :) Podajemy z mixem sałat i sosem (jogurt, oliwa i natka pietruszki

ClauditteMissCooking
Pizza z salami i warzywami z ryżem 158

świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 szklanki letniej wody Wierzch: 2 łyżki keczupu Oregano 200 g warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex 300 g sera 8 plastrów salami 200 g pieczarek  Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do miski(...)przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy okrągły placek. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  Pieczarki kroimy w plasterki.  Mieszankę warzyw z ryżem na patelnię podsmażamy. Przygotowane ciasto smarujemy keczupem (5 cm od brzegu) i posypujemy oregano. Następnie wykładamy podsmażone warzywa z ryżem i salami.   Na pozostawiony brzeg wykładamy połowę sera, zawijamy

VioletoweKucharzenie
Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 149

pieprz do smaku pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Do podania: ugotowany makaron lub kasza- u mnie bulgur drobno posiekana natka pietruszki   Na dużej patelni lub rondlu rozgrzewamy oliwę spod pomidorów. Umyte podudzia z kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem, posypujemy odrobiną słodkiej czerwonej papryki i układamy skórą do dołu na rozgrzaną oliwę. Smażymy od strony skóry(...)podobnie drobną kostkę jak marchew i cebulę. Na patelnię po smażeniu mięsa dodajemy pokrojone warzywa i obsmażamy mieszając przez około 5 minut, aż delikatnie zmiękną.   Na patelnię z warzywami wkładamy z powrotem kurczaka, dolewamy czerwone wino i gotujemy do chwili gdy płyn odparuje w połowie. Następnie, dodajemy puszkę pomidorów, którą następnie opłukujemy odrobiną wody i także dolewamy. Wszystko mieszamy

Smaczna Strona
Łosoś z warzywami i pesto 216

też zwieść temu, że „przecież jedna cebula nie waży dużo” Łosoś z warzywami i pesto 2015-10-17 20:26:13 Prosty i bardzo efektowny grillowany na patelni łosoś z duszonymi kolorowymi warzywami. Dodatek bazyliowego pesto podkreśla śródziemnomorski klimat dania. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2x250g fileta z łososia (ze skórą) 1 mała marchewka (100g) kawałek cukinii (125g(...)solid #cfcfcf;} #gallery-156 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Twardsze warzywa najpierw podsmażamy... ...potem je dusimy i dodajemy pozostałe Równolegle grillujemy na patelni łososia Łosoś z warzywami i pesto Post Łosoś z warzywami i pesto pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 236

Lekki, szybki i pyszny obiad. Można użyć różnych, sezonowych warzyw. Pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na patelni na oleju(...)maśle klarowanym. Pozostałe warzywa pokrój na mniejsze kawałki (u mnie: cukinia, marchewka, czerwona papryka, zielony groszek), ugotuj na parze lub w wodzie, groszek odcedź z zalewy. Umieść wszystkie warzywa na patelni z cebulą i czosnkiem, dodaj kilka łyżek gęstego mleka kokosowego (lub prawie całą puszkę, w zależności od ilości warzyw), dopraw do smaku curry, solą, czarnym pieprzem, kuminem i mielonym

Qlinarnie i Qlinarnie
Pęczak z warzywami 181

mnie to danie zasługuje na złotą patelnię. :) Składniki dla 4 osób: 200 g kaszy pęczak 500 ml bulionu lub wody 1 paczka (450g) mrożonych warzyw Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować(...)dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie o wyjęciu z paczki saszetki z przyprawami. Warzywa oprószyć solą i podsmażać ok. 7-8 minut. Powinny zmięknąć, ale pozostać chrupiące. Pod koniec dodać przyprawy według smaku. Na patelnię dodać ugotowaną kaszę, całość wymieszać z olejem

Pełny talerz
Pęczak z warzywami 208

mnie to danie zasługuje na złotą patelnię. :) Składniki dla 4 osób: 200 g kaszy pęczak 500 ml bulionu lub wody 1 paczka (450g) mrożonych warzyw Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować(...)dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie o wyjęciu z paczki saszetki z przyprawami. Warzywa oprószyć solą i podsmażać ok. 7-8 minut. Powinny zmięknąć, ale pozostać chrupiące. Pod koniec dodać przyprawy według smaku. Na patelnię dodać ugotowaną kaszę, całość wymieszać z olejem

Pełny talerz