Przepis na : obiad
W tym roku pierwszy raz w życiu zbierałam rydze samodzielnie. Dawniej je omijałam i taktowałam jak niejadalne psiaki, bo - pamiętając słowa piosenki w wykonaniu Marii Koterbskiej - myślałam, że naprawdę są rude. A one puszczają rude mleczko, gdy się je zrani :) W tym roku natrafiliśmy na spore poletko rydzów, które prawdopodobnie inni zbieracze ominęli tak, jak ja dotychczas. Obłowiłam się nimi, jak nigdy. I pierwszy raz doceniłam też ich smak! Składniki: Surówka fenkuł radiccio 2 łyżki nasion słonecznika ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)