Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać dania z jego udziałem. Wystarczy kilka dodatków i mamy gotową, pyszną sałatkę. U mnie dziś w pięknie pachnącej wersji wegańskiej 😋 , którą można potraktować jako główne danie w taki upał jak wczoraj czy zapowiadany na dziś. Składniki : pół selera korzeniowego 500 g bobu 10-15 pomidorków koktajlowych pół awokado łyżka koperku 2 łyżki soku z cytryny 4-5 łyżek dobrego oleju np. rzepakowego lub lnianego sól pieprz olej do smażenia Obrany seler pokroić w ko... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)