Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził za mną od kilku dni. Specjalnie dzień wcześniej ugotowałam więcej kaszy gryczanej do obiadu, by została potem do wykorzystania. Nie ma w niej ani kaszy manny, a ni bułki tartej, a mimo to pieczeń dobrze się kroi i nie rozsypuje. Jajka z gryką i masło robią swoje. Pieczeń pachnie fantastycznie i smakuje wybornie. Składniki : średnia cukinia 250 ml pomarańczowej soczewicy 200 ml ugotowanej kaszy gryczanej duża cebula pół czerwonej papryki 2 jajka 3 liście natki p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)