Zrobiło się cieplej i cukinia zaczęła się zawiązywać i szybko rosnąć. Obiady obfitują więc w to cenne warzywo. Ale żeby nie było nudno, ciągle wymyślam nowe przepisy. Oto jeden z nich na bezglutenowe, pieczone placki z cukinii. Podczas pieczenia w mieszkaniu niesamowicie pachnie, więc niech Was nie kusi zbyt wczesna chęć wyjęcia ich z piekarnika 😉 Składniki : 🥒 duża cukinia 🥒 3 jajka 🥒 100 g grana padano 🥒 ząbek czosnku 🥒 2 liście natki pietruszki 🥒 gałązka świeżej bazylii 🥒 sól&nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)