Gofry z cukinii

Gofry z cukinii

Gofry z cukinii

Gdy mam wysyp cukinii, na stole pojawia się albo leczo , albo placki , albo gofry. Aż dziwne, że do tej pory nie opublikowałam przepisu na te ostatnie. Masę przygotowuję podobnie do masy na placki, zwiększając liczbę jajek i zmniejszając ilość mąki. Może być bezglutenowa, byle nie ziemniaczana czy z tapioki, które pod wpływem temperatury dają konsystencję krochmalu. Pieczenie gofrów sprawia, że używamy mniejszej ilości tłuszczu i unikamy zapachu smażenia w mieszkaniu. Składniki (na 8 gofrów): 2 średnie cuki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.