Dziś znów pozanudzam Was cukinią. Cóż, rośnie jak na drożdżach i szkoda, by się zmarnowała. A teraz jest najświeższa i najsmaczniejsza 😋, i własna. Jeść coś trzeba, dlaczego zatem nie cukinię? 😉 Ja swoją lazanię przygotowałam w keksówce, bo wtedy wychodzą dokładnie 3 porcje i płaty makaronu ładnie się układają. Składniki (na 3 porcje): kilka płatów lazanii 2 średnie cukinie 2 kulki mozzarelli 250 g ricotty 2 ząbki czosnku pół łyżeczki suszonego oregano 400 ml przecieru lub sosu po... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)