warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:21/829)

Ryba w warzywach po mazursku 240

cukier -olej -woda    Filety kroimy na mniejsze porcje. Posypujemy je przyprawą do ryb, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę w półplasterki. Posypujemy przyprawą warzywną.    Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy rybę.    Rybę zdejmujemy a na olej wrzucamy marchewkę i cebulę. Smażymy do zeszklenia warzyw.    Koncentrat(...)rozprowadzamy w szklance wody i wlewamy do warzyw. Dokładamy kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, przyprawiamy do smaku przyprawą warzywną i cukrem. Zagotowujemy na patelni.    Część warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego, na nich układamy warstwę ryby i przykrywamy resztą warzyw. Można ułożyć kilka warstw ryby i warzyw. Ważne, aby na wierzchu były warzywa

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 222

kostkę i przesmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem przypraw (sól, pieprz, curry, imbir, papryka słodka). Zalać sosem sojowym. Usmażonego kurczaka odłożyć do oddzielnego naczynia zostawiając na patelni tłuszcz. Warzywa pokroić, cebulkę zeszklić z dodatkiem soli (na patelni po kurczaku), dodać por, następnie paprykę i marchew. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i dodać do warzyw wraz z kukurydzą i fasolą

Zgrabne Gotowanie
Spaghetti z bakłażanem i orzechami 217

marynujemy w słodkiej papryce, czosnku granulowanym, pieprzu ziołowym oraz soli, a następnie wrzucamy na patelnię.  3. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti.  4. Gdy warzywa na patelni staną się już miękkie i podsmażone, dodajemy do nich pokrojone w paski suszone pomidory oraz drobno posiekane orzechy. Wszystko mieszamy ze sobą przez 2-3 minuty.  5. Teraz(...)patelnię wlewamy zblendowane pomidory, doprawiamy je bazylią i oregano oraz pieprzem i solą do smaku. Wszystkie składniki i smaki łączymy ze sobą na patelni.  6. Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem z warzywami, dekorujemy świeżą bazylią i wcinamy, a później bierzemy dokładeczkę :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami 159

pieczarek 4 jajka sól morska pieprz szczypta gałki muszkatołowej olej do smażenia natka pietruszki Wykonanie: Szparagi płuczemy i odłamujemy końcówki. Na patelni podgrzewamy olej, kładziemy szparagi, i przekrojone na ćwiartki pieczarki. Warzywa chwilę smażymy(...)następnie patelnię przykrywamy i smażymy je na małym ogniu przez 5 minut.  W szklance rozmącamy jajka z dodatkiem soli, pieprzu i gałki. Następnie wylewamy jajka na warzywa, ponownie przykrywamy patelnię i smażymy, aż jajka się zetną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka warzywna z mięsem mielonym i mozzarellą 181

papryka wędzona, zioła prowansalskie  olej do smażenia Sposób przygotowania: W naczyniu przygotowujemy sos. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę, gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie na suchej patelni rozmrażamy warzywa. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy przyprawy i kaszę smażymy kolejne 5 minut. Wyłączamy patelnie, dodajemy sos i dokładnie mieszamy. Do naczynia warstwami nakładamy

Truskawkowa Fiesta
makrela pieczona w aromatycznych warzywach 216

Delikatne, wprost rozpadające się, po upieczeniu, mięso makreli warte jest byśmy sięgali po nie o wiele częściej, niż zwykle ma to miejsce. Jeżeli połączymy smak pieczonej ryby z duszonymi warzywami, to zyskamy nie tylko,  niezwykle smaczny posiłek, ale również zadbamy o własne zdrowie. składniki dla czterech osób 3 świeże makrele  2 papryki 3 pomidory 3-4 niewielkie cebule(...)kroimy je na cienkie paski.   Pokrojone papryki dodajemy do uduszonych warzyw, doprawiamy pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez 7-10 minut. Ryby wyciągamy z lodówki, warzywa z patelni układamy na dnie  żaroodpornego naczynia. Na warzywa układamy makrele i całość  wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Rybę i warzywa pieczemy przez 30 minut, a następnie naczynie

Miód i pieprz
Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami 226

rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy na nią cebulę. Gdy cebula lekko się zeszkli dorzucamy czosnek i przesmażamy chwilę. Następnie na patelnię wędruje papryka i gdy lekko zmięknie, pieczarki. Wszystko smażymy do momentu, gdy warzywa będę miękkie, a następnie przekładamy je do miseczki i odstawiamy(...)samej patelni ponownie rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy mięso obsypane 2 łyżkami mąki. Solimy i pieprzymy i przesmażamy do uzyskania ładnego koloru. Na patelnię dorzucamy warzywa oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Wszystko podsmażamy chwilę, a następnie wlewamy szklankę czerwonego wina i zagotowujemy w tym samym czasie zeskrobując z dna resztki, które do niego przywarły. Następnie wlewamy

Cooking Monster
Szybkie chińskie danie 229

łyżek oleju rzepakowego, - przyprawa chińska 5 smaków, - szczypta soli morskiej, - szczypta pieprzu cayenne, - szczypta słodkiej papryki, - szczypta majeranku,  - nitki chilli, - opakowanie makaronu ryżowego. Sposób przygotowania: - mieszankę warzyw chińskich wsypujemy na rozgrzaną patelnię, na którą wcześniej trzeba wlać 3 łyżki oleju, - kroimy paprykę i cebulę i dodajemy je do warzyw - następnie doprawiamy solą morską oraz przyprawą "5 smaków" i pieprzem(...)cayenne, - gdy warzywa będą miękkie polewamy je kroplami sosu sojowego, - pierś z kurczaka kroimy w cienkie paseczki i doprawiamy przyprawą "5 smaków"  i słodką papryką, - warzywa przesypujemy do garnka i smażymy na patelni pierś z kurczaka, - usmażonego kurczaka dodajemy do warzyw i mieszamy, - makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - gotowy i ugotowany dodajemy do warzyw i kurczaka

MintTaste
MAKARON Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM W ŚMIETANOWYM SOSIE 369

mrożonej Iglotex 1/2 szklanki bulionu  1,5 szklanki śmietany 30 %  2 serki topione naturalne trójkąciki  sól,pieprz  Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, osączamy. Na patelnię wrzucamy warzywa, przesmażamy, dolewamy bulion, dusimy ok 10 minut. Dodajemy makaron, doprawiamy sola i pieprzm do smaku. Dolewamy smietankę i wrzucamy serki. Mieszamy żeby nie przywarło do patelni. Śmietana zgęstnieje tworząc

Z Majeczką w kuchni
Curry z kurczakiem, warzywami, oliwkami i ananasem 134

warzywa: marchew, cebulę, paprykę, fasolkę do miękkości, wrzucamy kilka talarków chilli. Do garnka wlewamy mleczko, dodajemy łyżkę pasty curry i pokrojoną pierś, dusimy do gotowości mięsa, doprawiamy, wrzucamy warzywa z patelni, ananasa i oliwki, mieszamy, dusimy do połączenia składników, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ryż gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy ryż, na to nasz warzywno-mięsny

Zasmakuj Kuchni
MAKARON Z PEPPERONI 144

Propozycja szybkiego i smacznego obiadu z wykorzystaniem zapasów z lodówki i zamrażarki :D Makaron świderki z miksem chrupiących warzyw i plasterkami pepperoni ! SKŁADNIKI : 300 g makaronu świderki Opakowanie warzyw na patelnię (mix marchewka, groszek, brokuł, fasolka) Kiełbasa pepperoni 1 łyżeczka masła Przyprawy, pieprz, sól  PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku.  Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy

Marcepanowa kuchnia
Grillowany kurczak z purée z topinambura 178

odchudzanie a także wskazany do spożywania dla diabetyków. Składniki na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 500 g topinamburu (u mnie z Biedronki) 300-350 g mrożonych warzyw na patelnię 1,5 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła 1 jajko pieprz zioła prowansalskie przyprawa do grilla Przygotowanie: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na 6 mniejszych kawałków. Jajko(...)czasie obieramy bulwy topinambura, myjemy i wkładamy do garnka z zimną wodą - gotujemy do miękkości. Kurczaka grillujemy po ok. 10 min z każdej strony. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i smażymy warzywa (doprawiamy pieprzem i przyprawą do grilla) - ok. 10 min., co jakiś czas mieszając. Ugotowanego topinambura odcedzamy a następnie do garnka dodajemy masło i ugniatamy do uzyskania konsystencji purée

Alutka-Gotuje
Fenkuł z kuskusem 138

minuty w gorącej wodzie. Pasuje do soków warzywnych – z marchewką, burakiem, imbirem, a także owocowych, np. z pomarańczą, gruszką lub arbuzem. Czasem dodaję bulwę do warzyw na patelnię. Tak przygotowane pasują do makaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora(...)łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej. Warzywa kroimy w cienkie talarki i wrzucamy do woka. Smażymy krótko, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 15 minut, aż warzywa trochę zmiękną. Dodajemy przyprawy, soczewicę

Kucharzyca
Schab z sosem paprykowym z pomysłu kuchni Lidla 170

drobną kostkę.  Cebulę siekamy, czosnek kroimy na plasterki.  Na drugiej patelni rozgrzewamy resztę oleju, wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy, aż warzywa zmiękną.  Następnie do warzyw na patelni dodajemy bulion oraz śmietanę, całość mieszamy, aż składniki się połączą, a następnie gotujemy pod przykryciem około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Sos z patelni miksujemy za pomocą blendera

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Warzywa z patelni 170

powiecie na takie warzywa z patelni , można je podawać jako samodzielna danie lub dodatek do ziemniaków czy kasz  :)          Zapraszam :) Składniki : 1 puszka fasolki czerwonej 3 marchewki 1 puszka kukurydzy kawałek pora 1 papryka czerwona  2 garści  fasolki mrożonej zielonej 2 selery naciowe  Vegeta, pieprz , bazylia suszona(...)zetrzeć na tarce jarzynowe, por pokroić w pół talarki. Kukurydzę odsączyć z wody. Paprykę pokroić w paseczki . Seler naciowy pokroić na średniej grubości kawałki Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła , dodać warzywa , chwilę dusić pod przykryciem . Gdy puści sok dodać przyprawy ( do smaku ). Warzywa dusić pod przykryciem aż zmiękną  Pod koniec dodać śmietankę i dusić około 6 minut . Podawać

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa z zielonej soczewicy 179

obieramy, marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.2. Cebulę i pora dowolnie siekamy. Na patelni rumienimy cebulę, następnie dodajemy tarte warzywa i chwilę dusimy.3. Do wywaru dodajemy warzywa z patelni i soczewicę. Dorzucamy też liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.4. Makaron gotujemy osobno w osolonym wrzątku, dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą, koncentratem

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania