warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:25/829)

Kasza owsiana z polędwiczkami z indyka w warzywach 114

Kaszę owsianą niedawno odkryłam i od razu jej smak polubiłam, szybko się gotuje, jest zdrowa i dobrze smakuje.  Warzywa na patelni podsmażyłam, polędwiczki z indyka dołożyłam, całość na ostro doprawiłam i z kaszą połączyłam.  Kto liczy kalorie niech to danie spróbuje, a na pewno nie pożałuje, bo nie dość, że jest  w smaku oryginalne, to przygotowanie jest(...)osuszone polędwiczki kroimy na plasterki. Oprószmy solą, pieprzem czarnym i cytrynowym. Marchew, cebulę kroimy w kostkę, a pora w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchew, cebulę, pora i całość podsmażamy często mieszając. Warzywa przesuwamy, dodajemy mięso i podsmażamy po 2 min z każdej str. Całość zalewamy 100 ml gorącej wody, doprawiamy ostrą papryką i dusimy na małym ogniu

Moniki Smakołyki
Dynia z fasolką szparagową 71

miękkości warzyw). Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego mąkę i robimy zasmażkę, smażymy  jakieś 30 sekund ciągle mieszając. Do zasmażki dodajemy trochę wody z gotowania warzyw, mieszamy. Zawartość patelni wlewamy do garnka z dynią, dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy

Kardamonovy
Leczo pieczarkowe 207

Danie gotowe w kilka minut, które na pewno zasmakuje pieczarkożercom. Wystarczy poddusić pieczarki i warzywa, dodać podsmażoną kiełbaskę i gotowe. składniki: 500 g pieczarek 2 cebule 1 duża czerwona papryka 250 g przecieru pomidorowego 250 g cienkiej kiełbasy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano sól,pieprz olej do smażenia Pieczarki jeśli małe przekroić na pół, a jeśli większe(...)pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok. Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać. Leczo podawać z pieczywem lub ryżem

Monia miesza i gotuje
Risotto z łososiem 148

podgrzewać do czasu wchłonięcia wywaru i tak postępować do czasu z resztą płynu, przez około 20-30 minut, po tym czasie ryż powinien być miękki. Na osobnej patelni usmażyć warzywa, gdy będą miękkie wrzucić do ryżu. Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni (na odrobinie masła lub oliwy), około 10 minut. Gotowego łososia dodać do ryżu

Jadło i czytadło
Warzywa korzeniowe z patelni 112

Warzywa korzeniowe z patelni mogą zastąpić nam obiadową surówkę (sałatkę) lub ziemniaki, mogą być zarówno dodatkiem do mięsa oraz samodzielnym … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Warzywa korzeniowe</span> z patelni pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Grilowany ser halloumi w sałatce z warzywami 125

oleju rzepakowego1. Paprykę i gruszkę umyć, pozbawić nasion i pokroić wzdłuż na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić na kilka kawałków. Ser pokroić na grubsze plastry.2. Na patelnię grillową wrzucić pokrojone warzywa z łyżką oleju. Grillować kilka minut, co jakiś czas odwracając warzywa, aż zrobią się miękkie. Doprawić ziołami prowansalskimi, szczyptą soli i pieprzu. Wlać na patelnię 2 łyżki miodu(...)łyżki octu balsamicznego, dobrze wymieszać i całość jeszcze chwilę grillować aż sos lekko zgęstnieje. Przełożyć warzywa z sosem na talerzyk a na patelni zgrillować plastry sera halloumi. 3. Na talerzyk wyłożyć sałatę, warzywa i plastry sera. Można posypać natką pietruszki.Smacznego Post Grilowany ser halloumi w sałatce z warzywami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Wielkanocny żurek na oleju rzepakowym 75

pokrojony w kostkę wędzony boczek – ok 3 plastry 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego Wykonanie: Warzywa obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Olej wlewamy na patelnię, wrzucamy starte warzywa i podsmażamy. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i przesmażone warzywa i gotujemy ok 5 minut. Na patelni stapiamy boczek, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i chwilkę smażymy

Kasia i jej kobiecy świat
Potrawka z cukinią, pomidorem i tuńczykiem 184

instrukcją na opakowaniu, wedle preferowanego stopnia twardości - u mnie al dente - odcedzić, przelać zimna wodą i odstawić do odsączenia.  Wszystkie warzywa wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą i osuszyć. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wrzucić ją na nagrzaną patelnię i podsmażyć na łyżce oleju do zeszklenia.  Cukinii nie obierać ze skórki - póki jest młoda, skórka nie będzie zbyt twarda(...)następnie każdy plaster w ćwiartki - lub drobniej, jeśli ktoś woli . Dorzucić na patelnię do podsmażanej cebuli. Z papryki wykroić gniazdo nasienne. Pokroić w większa kostkę. Dorzucić do warzyw na patelni i smażyć na małym ogniu przez kilka minut aby zmiękły. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić i dodać do zawartości patelni. Dusić, aż się rozpadnie. W międzyczasie dołożyć

Grunt to przepis!
Leczo warzywne z kiełbasą i boczkiem 135

lubczyku.   Co jak co, ale to danie jest bardzo zdrowe - ze względu na dużą ilość warzyw, także konserwowych oraz syte - kiełbasa i boczek. Jeśli jesteście na diecie i chcielibyście odchudzić to danie zrezygnujcie z boczku. Choć, muszę przyznać, że zrumieniony na patelni z cebulką nadaje daniu wyjątkowy smak i zapach. Do tego fasola i groszek, które dodane zostały(...)polecam!:) Firma produkuje rozmaite przetwory warzywne, owocowe, ketchupy, octy. Mają wiele do zaoferowania i z pewnością nie raz w swojej kuchni użyję ich produktów:)   KROK 4: Połącz warzywa z patelni z leczo znajdującym się w garnku, dodaj całe oliwki (jeśli chcesz możesz je przekroić na pół). Mieszaj, dopraw do smaku, dolej szklankę wody i gotuj na małym ogniu przez

Zasmakuj Kuchni
Zupa z cukinii z ketchupem 121

kostkę cebulę, pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażać tak długo aż warzywa zmiękną. Przełożyć do garnka. Cukinię wraz ze skórką, pokroić w kostkę, obie papryki w paseczki. Podsmażyć na patelniwarzywa zmiękną. Dołożyć do garnka. Zalać 1,5 l, buliony (może być z kostki). Zagotować. Dodać 5 dag ryżu. Gotować ok. 10 minut. Dodać ketchup, lubczyk i słodką paprykę. Jeśli

Pobite gary Barbary
Roti z warzywami 163

Roti:   1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej + trochę do podsypania 1/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oleju szczypta soli Pozostałe składniki: warzywa dowolne (znalazłam u siebie w zamrażalniku warzywa na patelnię i wykorzystałam: ziemniaki, marchew, brokuły, fasolkę szparagową) bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: chilli papryka słodka kurkuma imbir zioła prowansalskie oregano pieprz ziołowy Przygotowanie:      Najpierw(...)ilością oliwy. Tak samo postępujemy z pozostałymi chlebkami.             Warzywa, w zależności od tego, czy używamy świeżych, czy mrożonych i od naszych preferencji, podgrzewamy na parze lub podgotowujemy lub podgrzewamy na patelni w niewielkiej ilości wody. Ważne, aby nie pozwolić, by zrobiła się z nich ciapa. Nie mogą być bardzo miękkie

Weganizm infantylny
Ryba po grecku 175

Pora dobrze umyć. Przekroić go wzdłuż na 4 części i pokroić na kawałki o grubości ok. 3 mm. Na szerokiej i wysokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Warzywa przełożyć na patelnię. Poddusić. Nie podsmażać ! Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać ok. pół szklanki ciepłej wody. Gotować warzywa do miękkości. Jeśli woda wyparuje, a one nadal są twarde, dolać wrzątek

Weekendy w domu i ogrodzie
Makaron soba ze smażoną cukinią i zielonymi szparagami 109

czosnek. Podsmażamy wszystko, warzywa mają pozostać chrupiące.  Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron soba odcedzamy, przelewamy zimną wodą, ponownie odcedzamy. Przekładamy na patelnię z warzywami, dodajemy sos teriyaki, doprawiamy do smaku, mieszamy. Podajemy posypane sezamem i dymką

Moja smaczna kuchnia
Dietetyczne Chili con carne 216

pokrojone na drobną kostkę papryki, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem kilkanaście minut co jakiś czas mieszając (ewentualnie uzupełniamy wodę jeśli zauważymy, że warzywa nam przywierają do patelni). Gdy duszone warzywa  już będą miękkie, to z gotującego się wywaru wyjmujemy włoszczyznę, za to dodajemy cebulkę z paprykami, wcześniej przecedzoną i opłukaną fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz(...)mielone). Wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy.   Gdy mięso nie będzie już surowe dorzucamy do gotującego się chili con carne, oraz dodajemy drobno posiekany czosnek (lub przeciśnięty przez praskę), zioła, sól, pieprz oraz mielone chilli.  Całość gotujemy jeszcze około 20 min bez przykrycia na bardzo małym ogniu aby nadmiar wody odparował, a warzywa dobrze zmiękły.  Gotowe

Jedzeniomania

Proponowane wyszukiwania