Właśnie otrzymałam od firmy IGLOTEX warzywa na patelnie orientalne i postanowiłam zrobić kurczaka z warzywami na ryżu. Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty. Polecam ich produkty, z czystym sumieniem. A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów Zapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Kurczak z warzywami na ryżu SKŁADNIKI: pierś z kurczaka(...)podwójna ryż - 4 saszetki warzywa na patelnię orientalne - 450 g ( IGLOTEX) sól i pieprz papryka ostra sos słodko - kwaśny - 200 g tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na grubsze kawałki. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy, posypaną papryką mięso. Warzywa wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć często mieszając. Następnie dodać
Kuchnia Danusicurry z warzywami. Smak ubarwił jogurtowy sos tzatziki. Wygląda smakowicie prawda? LISTA ZAKUPÓW: 2 piersi z kurczaka suszone pomidory migdały w płatkach 1 jajko 4 pomidory torebka ryżu warzywa na patelnię przyprawa curry mały jogurt typu greckiego jeden ogórek przyprawa tzatziki sól, pieprz, zioła mąka ETAP I - Przygotowanie kurczaka 1. Piersi faszerujemy suszonymi pomidorami, poprzez zrobienie nacięcia, tzw. kieszonki. Zróbmy(...)godzinę. ETAP II - Przygotowanie pomidorów 1. Z 4 pomidorów odcinamy "kapelusz", ale go nie wyrzucamy. Łyżką wydążamy miąższ. 2. Gotujemy torebkę ryżu. A na paleni smażymy 3 garście warzyw na patelnię. Gdy ryż się ugotuje dodajemy do warzyw. Następnie wszystko mieszamy, dodajemy sól, pieprz, curry oraz kilka łyżek soku z pomidorów, który uzyskaliśmy po wydrążeniu. 3. Następnie faszerujemy pomidory
Mój Smak na Życiewrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody a cukinie wsypujemy na patelnię; - marchewkę gotujemy tak długo aż zmięknie; - pozostałe warzywa czyli por i pomidor kroimy i dosypujemy do cukinii; - warzywa na patelni delikatnie smażymy i dodajemy wszelkie przyprawy do smaku, a następnie dolewamy szklankę wody aby zmiękły i się poddusiły; - ugotowaną, miękką marchewkę i miękkie warzywa z patelni dodajemy do przecieru
MintTastegrilla gazowego lub tradycyjnego na średnią/maksymalną moc. Poniżej przepisu znajdziesz instrukcję, jak zrobić pizzę na patelni grillowej. Czerwoną paprykę, cebulę i pieczarki portobello przełóż do miski, polej 2 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj dłońmi, aż warzywa pokryją się oliwą. Rozłóż je na aluminiowych tackach z rowkami i grilluj z obu stron, aż zmiękną(...)pozostałego ciasta i dodatków. ➤ Domowa pizza z patelni grillowej: Powyższą pizzę możesz również przygotować na patelni grillowej. Sposób przygotowania nie różni się znacznie od wyżej opisanego. Ugrilluj na patelni warzywa, potem ciasto z obu stron, obłóż je dodatkami i przykryj patelnię przykrywką (czy też kawałkiem papieru do pieczenia), aby dodatki do pizzy, szczególnie pomidorki, miały szansę się ogrzać. Alternatywnie
Chilli Czosnek i Oliwarazem szykując się do jej zrobienia pomyślałam o jakiejś pikantnej wersji z pierożkami lub pasztecikami. Nadanie zupie anyżkowego posmaku to zupełny przypadek. Po prostu czekając aż warzywa do zupy zrumienią się na patelni gapiłam się bezmyślnie na półkę z przyprawami .A tam akurat na przeciwko stał pojemniczek z Badianem czyli anyżem gwiaździstym. Od tego ,, gapienia ,, już tylko krok do ouzo(...)gałązka natki pietruszki pieprz mielony 3 łyżki ouzo ( greckiej anyżówki) 5 szklanek wody 500 ml przecieru pomidorowego cukier do smaku maggi Obrać warzywa i cebulę. Na suchej patelni zrumienić warzywa i cebulę. Podzielony na kawałki korpus kurczaka obsmażyć ( do lekkiego obrumienienia) na tej samej patelni na której smażyły się warzywa).Ze skórek wytopi się trochę tłuszczu - tego nie przelewamy
Buniabaje w kuchnioleju. Wsypujemy na patelnię pokrojone marchewki, pietruszkę, pora, seler i cebulę. Solimy i podsmażamy, co jakiś czas mieszając przez ok. 5-10 minut. Kaszę odlewamy, a z patelni zdejmujemy warzywa. Na tej samej patelni rozgrzewamy dwie łyżki dodatkowej oliwy/oleju i na dużym ogniu podsmażamy kawałki kurczaka po 30-60 sekund z dwóch stron. Najlepiej zrobić to w dwóch partiach. Podsmażone(...)kawałki kurczaka odkładamy na usmażone warzywa, a na patelnię wlewamy bulion. Zeskrobujemy drewnianą łopatką resztki, które przywarły do dna (w nich jest cały smak!). Gdy płyn się zagotuje, zmniejszamy ogień i wsypujemy pęczak, odłożone kawałki kurczaka oraz warzywa. Dodajemy zioła prowansalskie. Przykrywamy pokrywką, zostawiając szczelinę i dusimy przez 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu
Poezja smakupiersi kurczaka 4 suszone pomidory w oliwie 2 garści oliwek (ja użyłam czarnych ale mogą być zielone) 4 plasterki żółtego sera opakowanie przyprawy Kamis do rozmarynowego kurczaka opakowanie warzyw na patelnię sól, pieprz(...)roladkę i przekłuwamy wykałaczką, abyśmy mieli pewność, że się nie rozejdzie. Tak przygotowane roladki dusimy na głębokiej patelni z odrobiną wody po 10-15 min do roladek dodajemy warzywa na patelnię, dodając do nich przyprawę rozmarynową, która zapewne nam została po przyprawianiu piersi. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jak warzywa będą miękkie
IMPRESJA SMAKUkawałkach Princes (185 g) 1 małe jajko 3 pełne łyżki bułki tartej posiekany por (około 2 łyżeczki) sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia miks warzyw z patelni lub warzywa przygotowane na parze Przygotowanie: Do miseczki przekładamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy posiekany por i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wbijamy całe jajko, mieszamy składniki widelcem. Kolejno dodajemy bułkę tartą(...)mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Kotleciki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoto (na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy warzywa. Kotleciki z tuńczyka podajemy z miksem warzyw. Smacznego
Słodkie okruszkiWarzywa z patelni z dodatkiem piersi z kurczaka i ryżu to naprawdę ekspresowe danie, a przy tym bardzo smaczne i sycące. Doskonałe właśnie teraz, w okresie przedświątecznym, kiedy wszyscy jesteśmy bardzo zabiegani i cierpmy na brak czasu. Polecam :) Składniki - paczka warzyw mrożonych na patelnię 750 gram - dwie piersi z kurczaka ( pojedyncze ) - woreczek ryżu 100 gram - sól, pieprz, domowa wegeta , czosnek(...)papryke i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu mieszając, aż mięso straci różowy kolor. Nastepnie na patelnie z mięsem dodaję ryż, mieszam i dodaję paczkę zamrożonych warzyw. Całość zalewam szklanką gorącej wody. Przykrywam patelnię pokrywką i na wolniutkim ogniu dusze potrawę ok. 15 minut, co jakiś czas mieszam i ewentualnie uzupełniam płyn. Kiedy ryż wchłonie sos a warzywa są odpowiednio
Kuchnia z widokiem na ogródGrzyby namaczamy. Ogony wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do zimnej lekko osolonej wody i zagotowujemy. Następnie dodajemy do nich obrane warzywa , liście laurowe, ziele angielskie, grzyby, solimy i gotujemy wszystko do miękkości (ok 40 minut). Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy majeranek i obie papryki, smażymy mieszając, aby papryka nie przypaliła się. Po chwili dodajemy(...)wcześniej je zblendowałam) i smażymy całość chwilę. Ugotowane na miękko warzywa i mięso wyciągamy z wywaru, a do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wlewamy zawartość naszej patelni. Warzywa kroimy w drobną kostkę, a ogony obieramy z mięsa i dodajemy ponownie do zupy. Całość gotujemy jeszcze około 20 minut
Walijskie Pichceniedań awaryjnych np. w sytuacji gdy w lodówce trochę pusto. O tej porze roku bardziej wskazane byłoby użycie świeżych warzyw. Z braku czasu skorzystałam z mieszanki Hortex "Warzywa na patelnię". 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego świdry 1 opakowanie "Warzyw na patelnię" (z mieszanki odłożyłam ziemniaki) ok. 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej mała cebula 2 jajka(...)dente, odcedzić. Mieszankę warzywną przesmażyć zgodnie z opisem na opakowaniu. Mąkę przesmażyć na oleju z cebulą, rozprowadzić mlekiem. Przyprawić Kucharkiem, pieprzem i czosnkiem. Powstały sos wymieszać z makaronem, warzywami i połową sera. Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym. Roztrzepać jajka ze śmietaną i pozostałym serem, przyprawić solą i pieprzem, wylać na makaron. Naczynie włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni
Praktyczna plZdrowe proste i szybkie danie jakim są warzywa z patelni to bardzo modna ostatnio przekąska, dodatek do ryżu lub dania mięsnego z ryżem. Ważne aby warzyw z patelni nie poddawać zbyt długiemu podsmażaniu. Zachowają wtedy swoją chrupkość, witaminy i kolor. W ogóle podsmażane warzywa, które pozostają po podsmażeniu na wpół chrupiące są dużo bardziej smaczne. Do tej prostej potrawy skłoniła(...)opłukać pod bierzącą wodą. Pokroić następnie liście w ok. 1.5 cm kawałki (białą i zieloną część) Groszek i kiełki pozostawić w całości opłukując pod bierzącą zimną wodą. Na patelni rozgrzać lekko olej i wrzucić na niego lekko zmiażdżone ząbki czosnku, pokrojony w kawałki por lub cebulkę i zamieszać lekko podsmażając. Na patelnię wrzucić nastepnie groszek i kapustę. Zamieszać Dodać
Sztuka gotowania w/g SamiryPowoli przekonuję się do warzyw. Przez całe życie uznawałam tylko kilka wybranych i to wyłącznie na surowo, kiedyś z ciekawości przygotowałam warzywa na patelnię z ryżem i nie byłam w stanie tego zjeść - od tego czasu nie sięgałam po tę mrożonkę z zasady. Jedyną rzeczą, która "łamie" dla mnie smak samych warzyw jest mięcho (albo produkty mięsopodobne :P). Oczywiście można(...)jest to, że można do niej wrzucić praktycznie wszystko - od wymyślnych kombinacji po resztki z lodówki. Szybkie, tanie, sycące - czego chcieć więcej? Składniki: - dwie tortille - pół opakowania mrożonych warzyw na patelnię - dwie parówki (bądź dowolna inna wędlina) - dwa plasterki sera - sól, pieprz, ulubione zioła Przygotowanie jest bardzo proste - warzywa wrzucamy na niewielką ilość tłuszczu, podsmażamy. W tym czasie kroimy parówki
Kulinarne zapędy KokosaHortex to ciekawe rozwiązanie i doskonała alternatywa dla barowego jedzenia, które nie jest tak zdrowe, jak to przygotowane przeze mnie. Składniki: 1 opakowanie Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex 1 szklanka mąki żytniej chlebowej 1 szklanka mąki pszennej+ 0.5 szkl. do podsypywania 1/4 szklanki oleju słonecznikowego pół łyżeczki soli 1/2 szklanki letniej wody (przegotowanej) 1 filet drobiowy średni(...)blat mąką. 3. Fileta z kurczaka opłukać i pokroić na kawałki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową bez dodatku tłuszczu, ale z dodatkiem kurkumy i przyprawą do kurczaka. Warzywa na patelnię Hortex z przyprawą włoską wrzucić na rozgrzaną patelnię, dodać paseczki papryki czerwonej, pokrojonego w kostkę pomidora, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy: curry, pieprz ziołowy, imbir, paprykę ostrą
Kuchnia w czekoladziemieszanką warzyw chińskich. Do tego podałam Remuladę duńską Folwark. Pysznie i troszkę inaczej :) Zapraszam :) Składniki : gotowe tortille 3 podwójne piersi z kurczaka 1 cebula czerwona 1 woreczek warzyw chińskich na patelnię 6 pieczarek sól, pieprz,szczypta chili do smaku sałata lodowa pomidorki koktajlowe 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich szczypta suszonego tymianku Do polania Remulada duńska Folwark(...)pieprzem i dusimy aż wszystko zmięknie. Na suchej podgrzanej patelni lekko podsmażamy tortille z obydwu stron. Każdy placek zwijamy w rożek, układamy liść salaty lodowej, następnie warzywa z patelni i kurczaka. Dekorujemy pomidorkami. Polewamy remuladą lub sosem czosnkowym. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili