warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:5/829)

Zupa warzywna z pomidorami i papryką - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek 317

średnie pomidory , 2 średnie czerwone słodkie papryki , 3 ząbki czosnku , kiełbasa np. śląska, po 1 niewielkiej sztuce na osobę , sól , świeżo zmielony pieprz , słodka papryka , odrobina oleju do posmarowania patelni. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Patelnię rozgrzać, przesmarować niewielką ilością oleju i przełożyć na nią warzywa.  Zgrillować je lekko, przełożyć do garnka(...)papryki wykroić gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć na patelnię - przesmażyć z odrobiną oleju. Pomidory pokroić w kostkę i dołożyć do papryki razem z posiekanym czosnkiem.  Wszystko krótko przesmażyć i przełożyć do gotujących się warzyw. Gotować razem kilka minut, następnie zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach 201

tyminakiem na warzywach Drukuj przepis Składniki 500 gram filetów z dorsza (u mnie atlantycki) 8 gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz 1 opakowanie warzyw na patelnie (np z brokułem) 5 łyżek oliwy z oliwek listonic_name = "Jem zdrowo: dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "500 gram filetów z dorsza(...)mnie atlantycki) 8 gałązek świeżego tymianku 0,5 średniej cytryny przyprawy sól, pieprz 1 opakowanie warzyw na patelnie (np z brokułem) 5 łyżek oliwy z oliwek " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Dorsza układamy w misce, dodajemy oliwę, sok z cytryny sól, pieprz i gałązki tymianku (najlepiej dwie pokroić). Ładnie nacieramy każdy kawałek i zostawiamy na 2 godziny. Następnie filety odciskamy

CoolinarniePL
Calzone 253

pamiętam jak dawno obiecałam sobie, że upiekę pieróg calzone i zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem to i tak bym zjadła a potem odchorowała. Przepis(...)mleko z drożdżami. Zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Gotowe ciasto zostawić na 1 – 2 godziny w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Składniki na nadzienie: 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię ½ kg mięsa wieprzowego 2 kostki rosołowe 2 listki laurowe ½ pomidorów krojonych z puszki 1/3 szklanki ketchupu 2 łyżeczki majeranku Sól, pieprz do smaku. Dodatkowo : Jedno rozmącone jajko do wysmarowania

Na słodko lub wytrawnie
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 161

słoiczku i marynujemy mięso, odstawiamy na bok, niech się chociaż trochę „przegryzie” Do tej potrawy przydadzą się dwie patelnie – zdecydowanie usprawni to pracę. Na jednej patelni smażymy warzywa – po kolei – cebula, papryki, cukinia, pieczarki. Całość smażymy aż wszystkie warzywa zmiękną. Na drugiej patelni, w tym samym czasie, smażymy mięso – osobno kurczaka i wołowinę(...)warzywa i mięso są gotowe układamy wszystkie skłądniki po kolei na tortilli – najpierw warstwa serów, potem mięso, warzywa z patelni i kukurydza, na wierzch znowu wartwa serów i wszystko przykrywamy drugą tortillą. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy tortillę najpierw z jednej strony tak, aby pojawiły się na niej złoto-brązowe pasy. Teraz operacja „przewracanie qesadilli”, wbrew pozorom

Martyna Cooks
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 167

słoiczku i marynujemy mięso, odstawiamy na bok, niech się chociaż trochę „przegryzie” Do tej potrawy przydadzą się dwie patelnie – zdecydowanie usprawni to pracę. Na jednej patelni smażymy warzywa – po kolei – cebula, papryki, cukinia, pieczarki. Całość smażymy aż wszystkie warzywa zmiękną. Na drugiej patelni, w tym samym czasie, smażymy mięso – osobno kurczaka i wołowinę(...)warzywa i mięso są gotowe układamy wszystkie skłądniki po kolei na tortilli – najpierw warstwa serów, potem mięso, warzywa z patelni i kukurydza, na wierzch znowu wartwa serów i wszystko przykrywamy drugą tortillą. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy tortillę najpierw z jednej strony tak, aby pojawiły się na niej złoto-brązowe pasy. Teraz operacja „przewracanie qesadilli”, wbrew pozorom

Martyna Cooks
Obiad w kwadrans? Filet z kurczaka z kaszą pęczak i warzywami 192

cierpi często na niedoczas, a że jeść trzeba, dziś dla tych w ciągłym niedoczasie, przedstawiam przepis na obiad w kwadrans. Składniki: filet z piersi kurczaka- połowa opakowanie warzyw włoskich na patelnię woreczek kaszy pęczak olej do smażenia Przygotowanie: filet umyj i pokrój w małą kostkę nastaw garnek z posoloną wodą na kaszę na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso, podsmaż(...)włoskich wraz z dołączoną przyprawą przykryj patelnię i duś wszystko na małym ogniu ok 10 minut po ugotowaniu kaszy, odsącz ją z wody i dodaj do mięsa i warzyw na patelni Inne moje pomysły na filet z kurczaka znajdziesz poniżej: Filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Filet z kurczaka w sosie jogurtowo- koperkowym zapiekany pod pierzynką z sera

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym 433

rokpol wytwarzany jest z mleka krowiego. Natomiast w obydwu serach znajdziecie szczepy pleśni z rodzaju Penicillium. Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem, boczkiem i ricottą podaliśmy na warzywach opiekanych na patelni. Warzywa też się fajnie komponują z sosem z sera pleśniowego! SKŁADNIKI: Dla 3 - 4 osób. Faszerowana pierś z kurczaka: 2 pojedyncze, średniej wielkości piersi z kurczaka 1 - 2 łyżki oleju

W kuchni Katie
Mix warzyw z czosnkowymi grzankami i kabanosem 221

śmietany i z dużą ilością warzyw) wersją popularnej zapiekanki. U mnie to danie gości bardzo często i to w najróżniejszych odsłonach. Wystarczy, że sięgnę po inną mieszankę warzyw na patelnię Hortex. A wybór jest naprawdę duży Spróbujcie, polecam.  Mix warzyw z czosnkowymi grzankami i kabanosem Składniki: 1 opakowanie warzyw na patelnię z koperkiem Hortex 2 łyżki masła klarowanego(...)maśle klarowanym. Dodajemy starty ząbek czosnku i pokrojone kabanosy, mieszamy. Pod koniec, gdy warzywa odpowiednio już zmiękną, ściągamy pokrywkę doprawiamy całość ziołami. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dorzucamy czosnkowe grzanki, na wierzch ścieramy żółty ser i zostawiamy na chwilę pod przykryciem, aby ser ładnie się rozpuścił. Patelnię ściągamy z ognia i posypujemy delikatnie posiekanym koperkiem. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Zupa z mrożonych warzyw na patelnię 268

razem " warzywa na patelnię" wykorzystałam na zupę. Na pewno nie jest to mój odkrywczy pomysł, ale w momencie gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu- sięgam po ten patent. Składniki : u mnie opakowanie warzyw na patelnię orientalnych- 750 g hortexu 3 małe ziemniaki 1 cebula liść laurowy sól, pieprz do smaku ok 1 l. wody majeranek, malutka płaska łyżeczka czerwonej(...)smażenia, u mnie ryżowy Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do wody w której jest liść laurowy, ugotować je na pół miękko Warzywa wysypać na dużą patelnie z rozgrzanym olejem i krótko przesmażyć, potem wrzucić do ziemniaków z cebulą i liściem, ugotować wszystkie składniki Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gotową przyprawą w małej saszetce ( dołączona

Proste Potrawy
Warzywa na patelnię z chipsami boczkowymi i oscypkiem w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty z żurawiną 134

Pomysł na szybki obiad? Na kolację? Proponuję danie z patelni. Zrobicie w mig. Do 10 minut. Składniki ulubiona mrożonka na warzyw na patelnię chipsy boczkowe classic oscypek wędzony sól do smaku olej kokosowy do smażenia, nie więcej niż 1 płaska łyżka kiszona kapusta z marchewką +jabłko+garść żurawiny+trochę oliwy z oliwek Do posiłku wykorzystałam chipsy.  To w większości(...)spotkania towarzyskie, czy na wspólne kibicowanie przed telewizorem. Ja wykorzystałam je ,by ubogacić moje warzywne danie o  mięsny ,chrupiący akcent! Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć warzywa na patelnię, postępuj jak zaleca producent . Międzyczasie przygotuj surówkę. Odciśnij kapustę, dodaj pokrojone w kostkę jabłko, żurawinę i oliwę z oliwek. Wymieszaj. Warzywa przełóż na talerz, posy chipsami boczkowymi, zetrzyj oscypka

Z Kuchni Do Kuchni
Paczuszki z ciasta francuskiego z mielonym mięsem i warzywami 205

paczuszki nadziewane mielonym mięsem i warzywami. Składniki potrzebne do przygotowania paczuszek z ciasta francuskiego (6 paczuszek): 1 arkusz ciasta francuskiego, 30 dag mielonego mięsa, 1 opakowanie warzyw na patelnię (do tego celu staram się nie wybierać warzyw zawierających ziemniaki), pół łyżeczki suszonego tymianku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sposób przygotowania paczuszek z ciasta francuskiego(...)Mielone mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju doprawiając sola i pieprzem do smaku, po chwili dodaję warzywa na patelnię i smażę do momentu aż warzywa zmiękną, pod koniec doprawiam tymiankiem. Odstawiam do wystudzenia. Nadzienie do paczuszek - mielone mięso z warzywami Arkusz ciasta francuskiego dzielę na 6 kwadratów i nakładam na każdy porcję mięsa z warzywami (ważne

Gotuj Się Kto Może
Kuskus z kurczakiem 170

Kuskus – szklanka Czarne oliwki – ¾ szklanki pokrojone na 4 części Miód- 2 łyżki Warzywa na patelnię –  450 g (Ja używam warzyw Hortex z przyprawą orientalną) Duża podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz oliwa Kurczaka należy pokroić w kostkę i obsypać przyprawą orientalna załączoną do warzyw. Można go również przyprawić przyprawą do kurczaka lub carry. Następnie podsmażamy go na patelni(...)niewielka ilością oliwy, do momentu zarumienienia. Na osobnej dużej i najlepiej głębokiej patelni podsmażamy warzywa. Gdy kurczak będzie gotowy, wrzucamy go do warzyw. Smażąc na bardzo małym ogniu. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na pudełku. Gdy już kasza jest gotowa wsypujemy ją do warzyw. Dokładnie wszystko mieszamy i dodajemy oliwki oraz 2 łyżki miodu. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie

The Sweet Damsel
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 180

chwili dorzucamy fasolkę, cebulę i marchewkę. Całość podlewamy dodatkowo wodą i czekamy, aż warzywa zmiękną. 3. Bazylię i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy je do naszych duszących się na patelni warzyw i całość posypujemy przyprawami.  4. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy na patelnię płatki kukurydziane. Mieszamy całość i czekamy aż płatki wchłoną wodę. Jeżeli jest za "sucho" dolewamy troszkę

Bananowe Pole
Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką 165

warzywami i kiełbasą żywiecką. Jeśli chcecie przygotować ich więcej, to wystarczy powiększyć ilość składników. Składniki: (na 4 sztuki) 1 opakowanie ciasta francuskiego (nie mrożonego) 3 pełne garści warzyw na patelnię* około 3 cm kiełbasy żywieckiej Henryk Kania 2 jajka klasy M 3 pełne łyżki białego serka naturalnego 3 łyżki startego żółtego sera olej do podsmażenia warzyw świeżo mielony kolorowy pieprz(...)ciasto wypełniło całą foremkę. Odcinamy nadmiar ciasta. Z reszty ciasta wycinamy paseczki, z którym zrobimy kratkę na mini tartach. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy nasze warzywa na patelnię i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę żywiecką. Całość doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i jeszcze chwilę smażymy (do miękkości warzyw). Uwaga! Większe kawałki warzyw podczas smażenia rozdrabniamy

Słodkie okruszki