Ostatnimi czasy w jednym z marketów natrafiłam na okazyjnie tanią mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Chińską mieszankę. Jej skład prezentował się z jednej strony intrygująco, z drugiej zaś... sami zresztą zobaczcie: - pędy bambusa - kiełki fasoli - grzybki mun - papryka - marchew - por - cebula Lubię wyzwania, ale nie lubię warzyw, jednakże po krótkim zastanowieniu postanowiłam zobaczyć, ile ta cała chińska kuchnia jest warta(...)warzywek oczywiście mięsożernie dodamy kurczaka, a dla urozmaicenia do całości przyrządzimy smażony ryż z curry. Składniki: - 1 opakowanie chińskich warzyw na patelnię - 2 piersi z kurczaka - 2 szklanki ryżu sypkiego - olej / oliwa - curry - jarzynka czy tam inna vegeta - przyprawa do gyrosa - czerwona słodka papryka - zioła prowansalskie - pieprz - sól - pomidory (opcjonalnie) Całą zabawę zaczynamy najlepiej dzień wcześniej, a jeśli
Kulinarne zapędy KokosaBardzo często w mojej zamrażalce można znaleźć jakieś mrożone warzywa i tym razem znalazłam mieszankę warzyw na patelnię z przyprawą toskańską. Do tego pierś z kurczaka, ryż i obiad gotowy. Tego typu danie robi się bardzo szybko a dodatkowo jest bardzo smaczne. A co dla mnie również ważne moje maluchy (anty warzywne) z chęcią zjadły taki obiadek :) Składniki(...)pierś z kurczaka opakowanie warzyw na patelnie z przyprawą toskańską puszka pomidorów krojonych sól pieprz 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego 2 torebki ryżu Przygotowanie: Pierś
Amatorka kuchennastole w najbliższym czasie? Składniki: 4 plastry schabu 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 10 pieczarek ¼ papryki czerwonej 4 paluchy sera wędzonego 4 łyżki mąki 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię sól, pieprz nić spożywcza Sposób przygotowania: 1. Schab oprószamy sola i pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy(...)patelni. 2. Obsmażone podlewamy wodą i dusimy bez przykrycia ok 40 minut, obracając je co jakiś czas. Jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Do roladek wsypujemy opakowanie mrożonych warzyw na patelnię i dusimy ok 15 minut, do momentu aż woda całkowicie odparuje. Jeśli chcemy możemy delikatnie posolić. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladziemożna go trzymać w lodówce w nieskończoność. Żal też wyrzucać popsute warzywo. Dlatego w menu w tym tygodniu opracowaliśmy w taki sposób, żeby wykorzystać cały jarmuż. Zużywanie wszystkich warzyw, owoców i innych produktów to jedno z podstawowych przykazań naszej kuchni. Nie lubimy wyrzucać popsutego jedzenia, bo to i nieekonomiczne i nieetyczne i nieekologiczne. Innym ważnym elementem naszego sposobu gotowania jest(...)jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany z pieczoną, kolorową papryką, podprażonym jarmużem i chorizo . Słodycz papryk łączy się tu z nieco goryczkowym jarmużem, któremu pikanterii dodają smażone chorizo
Niedzielny kucharzpage`u bloga na portalu Facebook, a tu podaję do niego link, zapraszam: BlondynkaGotuje . Składniki na 3 osoby: 3 plastry schabu 1 opakowanie orientalnej mieszanki warzyw na patelnie Iglotex (450 g) 1 średnia cebula olej z awokado Greencado papryka słodka mielona Skworcu sól świeżo zmielony pieprz mąka do obtoczenia kmin rzymski papryka wędzona słodka Skworcu pomidory mielone(...)rozgrzanym oleju z awokado. Smażyłam po jednym i usmażonego kotleta przekładałam od razu do woka z cebulą ustawionego na małym płomieniu. Na moje usmażone kotlety wyłożyłam chińską mieszankę warzyw na patelnię, przykryłam woka pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Podlałam odrobiną wody. W między czasie namoczyłam ryż, który podsmażyłam na łyżce oleju z awokado do czasu aż ziarenka stały się
Blondynka Gotujesojowy słodki sos chili PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso rozdrabniamy na patelni i smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni. Warzywa na odrobinie oleju smażymy do miękkości (około 15 min.). Dodajemy mięso, 3 łyżki sosu sojowego i chwilę jeszcze razem mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż wymieszany z 4-5 łyżeczkami curry. Podajemy
Moje Kuchenne Rewelacjekubka wody i 2 łyżki masła. marchewka z groszkiem Następnie zrobiłam drugi podobny sos: do mieszanki warzyw o smaku ziołowo-maślanym. Do mieszanki mrożonych warzyw (u mnie mieszanka warzyw na patelnie) trzeba było dodać zawartość torebki, 3 łyżki wody i 2 łyżki masła. Tutaj już pamiętałam o dokładnym trzymaniu się ilości i sos wyszedł taki jak trzeba. Jeśli chodzi(...)smak to mocno wyczuwalna jest zwłaszcza nuta ziołowa. Połączenie jest całkiem ciekawe i myślę, że będzie się sprawdzać. mieszanka warzyw na patelnię z sosem Jednak najbardziej byłam ciekawa sosów do szpinaku i do brokułów z kalafiorem. Każdy wie, jak smakuje sam szpinak, sporo osób go nie lubi, chociaż nie wie, że przeszkodą w jego polubieniu jest jedynie kwestia doprawienia
Pasja Smakupestki są bogate w cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe. Poniżej przepis na zapiekaną dynię z warzywami, czyli posiłek idealny na chłodne jesienne dni. Składniki : - dynia - mieszanka warzyw na patelnię - pieprz ziołowy - sól - oregano - olej/oliwa Przygotowanie : 1. Dynię pokroić na kawałki, obrać ze skórki i umyć. 2. Kawałki dyni podgotować około 15 minut - tak żeby nie zaczęły się rozpadać. 3. Wymieszać(...)odrobinę oleju/oliwy z pieprzem ziołowym i obtoczyć kawałki dyni. 3. Warzywa na patelnię posolić i doprawić oregano. 4. Wszystko wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temperaturze
Kuchenne innowacjetrzymać we wrzątku około 30-45 minut, po czym odcedzić. 2. Paprykę posiekać w kostkę, pomidorki przekroić na pół a cukinię pokroić wzdłuż - w paski. 3. Grillować warzywa na patelni grillowej na odrobinie oleju sezamowego, bądź podsmażyć na zwykłej patelni. Gdy warzywa zmiękną, ostudzić. 4. Ser zetrzeć na dużych oczkach 5. Przygotować sos: Sos porowy: 1. Mleko zagotować
KreatywnePinydorzucamy kiełbasę, ziemniaki i cukinię- jeszcze chwilę podsmażamy, aż cukinia trochę zmięknie. Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy na jednolita masę, dodajemy przyprawy. Masą jajeczną zalewamy równo rozłożone na patelni warzywa i na małym ogniu podsmażamy, aż górna warstwa się zetnie (zbyt ostry ogień przypali tortillę od spodu). Podajemy na ciepło. Z radością montowałam tą potrawę, bo poza ziemniakami, wszystkie
les mirabellesKonkurs z marką Hortex zainspirował mnie do wielu dań, w tym też do szybkiego i prostego curry na bazie gotowej mieszanki warzyw na patelnię, soku pomidorowego, mleka kokosowego i zielonej pastu curry. Danie curry lubi się z cytryną i limonką, stąd też pomysł na cytrynowy ryż, który komponuje się świetnie z tego typu daniami. Aby przełamać nudne i utarte schematy(...)przeszła smakami. Dzięki temu mięso jest soczyste, nie rozgotowane i bardzo delikatne. Danie wprost idealne, polecam wypróbować. Składniki (na 2-3 duże porcje): 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię marki Hortex 1 szklanka soku pomidorowego pikantnego marki Hortex 1/3 szklanki mleka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju z sezamu
Mango Papajajest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany z pieczoną, kolorową papryką, podprażonym jarmużem i chorizo. Słodycz papryk łączy się tu z nieco goryczkowym jarmużem, któremu pikanterii dodają smażone chorizo(...)pęczak. To kolejne z dań idealne do pracy, łatwe do przygotowania dzień wcześniej. Skład możecie zmieniać w dowolny sposób, dodając np. upieczony, albo zblanszowany brokuł lub upieczone/uprażone na patelni pomidorki koktajlowe Składniki: 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki Cztery garście świeżego jarmużu Pół szklanki suchego pęczaku 10 cm kiełbasy chorizo pikantnej Pomidorki koktajlowe 250 g 1 mała cukinia
Niedzielny kucharzzjeść więc trzeba zamówić pizzę, zaś bardziej rezolutni zdołają przygotować przepyszne potrawy z podstawowych produktów. Tak też było w przypadku tego przepisu. Miałam makaron, warzywa na patelnię, kurczaka i jogurt naturalny, a co powstało? Sami zobaczcie... PRZEPIS Warzywa smażymy na patelni. Jeśli mamy 2 piersi z kurczaka, jedną kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy z warzywami. Mały(...)jogurt naturalny mieszamy z solą, pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Zalewamy warzywa i kurczaka. W samym czasie gotujemy makaron. Drugą pierś przyprawiamy (sól, pieprz, oregano). W lodówce znalazłam kilka plastrów szynki więc dodatkowo nacięłam mięso i je nadziałam. Pierś w całości smażymy na patelni. Ja zwykle obsmażam na oliwie, a później dolewam trochę wody, by pierś się
Mój Smak na Życiezimno. Sam lub z dodatkami. U mnie dzisiaj na obiad dziki ryż z warzywami i mango. Spora dawka energii. Składniki 100 g dzikiego ryżu opakowanie warzyw na patelnię (jakie lubicie) olej kokosowy nierafinowany do smażenia mix kolorowych sałat mango sól, u mnie himalaska różowa pieprz ziołowy pół łyżeczki cynamonu szczypta kurkumy + pół łyżeczki curry czerwona cebula 2 cm świeżego(...)zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż z kurkumą, imbirem,cynamonem i curry na oleju kokosowym. Tak mniej więcej 3 minuty. Dodaj mieszanke warzyw na patelnię. Podsmaż około 7 minut. Wsyp ryż, wymieszaj. Dodaj pokrojone mango. I Twoją ulubiona kolorową sałatę. Obiad gotowy! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni